Bramborový salát bez majonézy

4–6 porcí

SUROVINY NA SALÁT

  • 1 kg brambor (varný typ A)
  • 80 g oloupané šalotky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 zarovnaná lžíce soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 100 g polníčku
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • špetka soli

POSTUP NA SALÁT

  • 1
    Šalotku nakrájíme najemno.
  • 2
    Brambory pečlivě očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a dáme do mísy.
  • 3
    Do rendlíku nalijeme vývar, oba octy, přidáme sůl, pepř, cukr a šalotku. Přivedeme k varu. Vaříme 15 vteřin a horké nalijeme do mísy k bramborám. Opatrně promícháme.
  • 4
    Po 10 minutách přidáme olej a opatrně salát promícháme. Necháme odpočinout v lednici 3–4 hodiny, ideálně přes noc.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1
    V misce smícháme ocet, olej a sůl a promícháme s polníčkem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA SALÁT

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA DOKONČENÍ