Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SALÁT

  • 1 kg brambor (varný typ A)
  • 80 g oloupané šalotky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 zarovnaná lžíce soli

NA DOKONČENÍ

  • 100 g polníčku
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA SALÁT

  • 1Šalotku nakrájíme najemno.
  • 2Brambory pečlivě očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a dáme do mísy.
  • 3Do rendlíku nalijeme vývar, oba octy, přidáme sůl, pepř, cukr a šalotku. Přivedeme k varu. Vaříme 15 vteřin a horké nalijeme do mísy k bramborám. Opatrně promícháme.
  • 4Po 10 minutách přidáme olej a opatrně salát promícháme. Necháme odpočinout v lednici 3–4 hodiny, ideálně přes noc.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1V misce smícháme ocet, olej a sůl a promícháme s polníčkem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SALÁT

1 kg brambor (varný typ A)
Brambory, varný typ A bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
80 g oloupané šalotky
Šalotka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
200 ml hovězího vývaru
 
5 lžic slunečnicového oleje
 
2 lžíce bílého vinného octa
 
2 lžíce jablečného octa
 
1 lžíce moučkového cukru
 
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
 
1 zarovnaná lžíce soli
 

NA DOKONČENÍ

100 g polníčku
 
1 lžíce bílého vinného octa
 
1 lžíce rostlinného oleje
 
špetka soli