Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SALÁT

  • 1 kg brambor (varný typ A)
  • 80 g oloupané šalotky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 zarovnaná lžíce soli

NA DOKONČENÍ

  • 100 g polníčku
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA SALÁT

  • 1Šalotku nakrájíme najemno.
  • 2Brambory pečlivě očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a dáme do mísy.
  • 3Do rendlíku nalijeme vývar, oba octy, přidáme sůl, pepř, cukr a šalotku. Přivedeme k varu. Vaříme 15 vteřin a horké nalijeme do mísy k bramborám. Opatrně promícháme.
  • 4Po 10 minutách přidáme olej a opatrně salát promícháme. Necháme odpočinout v lednici 3–4 hodiny, ideálně přes noc.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1V misce smícháme ocet, olej a sůl a promícháme s polníčkem.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SALÁT

1 kg brambor (varný typ A)

Brambory, varný typ A bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g oloupané šalotky

Šalotka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 ml hovězího vývaru

 

5 lžic slunečnicového oleje

 

2 lžíce bílého vinného octa

 

2 lžíce jablečného octa

 

1 lžíce moučkového cukru

 

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

 

1 zarovnaná lžíce soli

 

NA DOKONČENÍ

100 g polníčku

 

1 lžíce bílého vinného octa

 

1 lžíce rostlinného oleje

 

špetka soli