Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4-6 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 80 g oloupané šalotky
  • 1 kg brambor (varný typ A)
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 zarovnaná lžíce soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžic slunečnicového oleje

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 100 g polníčku
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • špetka soli

INSTRUCTIONS FOR SALAD

  • 1
    Šalotku nakrájíme najemno.
  • 2
    Brambory pečlivě očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a dáme do mísy.
  • 3
    Do rendlíku nalijeme vývar, oba octy, přidáme sůl, pepř, cukr a šalotku. Přivedeme k varu. Vaříme 15 vteřin a horké nalijeme do mísy k bramborám. Opatrně promícháme.
  • 4
    Po 10 minutách přidáme olej a opatrně salát promícháme. Necháme odpočinout v lednici 3–4 hodiny, ideálně přes noc.

INSTRUCTIONS FOR COMPLETION

  • 1
    V misce smícháme ocet, olej a sůl a promícháme s polníčkem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SALAD

INGREDIENTS FOR COMPLETION