Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR VINAIGRETTE

  • ½ červené chilli papričky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 300 g vepřové panenky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 250 g rajčat
  • 220 g oloupané červené cibule
  • zelená část ze 4 jarních cibulek
  • 10 stonků koriandru
  • 230 g liči

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS FOR VINAIGRETTE

  • 1
    Chilli papričku podélně rozkrojíme, vyškrábneme z ní semínka, vyhodíme je a dužninu nakrájíme najemno. Přidáme do mísy k ostatním surovinám a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

INSTRUCTIONS FOR SALAD

  • 1
    Maso očistíme, nakrájíme na plátky silné 1,5 cm, osolíme je, opepříme a v misce promícháme se sójovou omáčkou. Dáme odležet na 1 hodinu do lednice. Poté maso vyndáme a osušíme kuchyňským papírem.
  • 2
    V pánvi na vysokém ohni rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran dohněda. Dáme na talíř vychladnout. Poté maso nakrájíme na nudličky silné 2 cm.
  • 3
    Rajčata rozřízneme a lžící z nich odstraníme středy se semínky. Dužninu nakrájíme na měsíčky silné 1 cm. Cibuli nakrájíme na měsíčky silné maximálně 0,5 cm. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Koriandr (lístky i stonky) nakrájíme nahrubo. Liči překrájíme na čtvrtiny.
  • 4
    V míse smícháme nakrájená rajčata, cibuli, jarní cibulku, liči, koriandr a nakrájené maso. Přidáme zálivku, promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, odležet v lednici. Před podáváním salát dobře promícháme.
Tip
Místo rajčat můžete použít malá cherry rajčata, která jen podélně překrojíte. Místo nakrájeného koriandru můžete použít nakrájenou plocholistou petržel a několik lístků máty. S čerstvým koriandrem však salát odleželý přes noc v lednici chutná nejlépe.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR VINAIGRETTE

INGREDIENTS FOR SALAD

PAIRING DISHES WITH WINE