Skip navigation

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 40 g třtinového cukru
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 zralé banány
  • 250 g mascarpone
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce hnědého rumu
  • 20 ml limetové šťávy

You also need

  • alobal

INSTRUCTIONS

  • 1
    Mascarpone krátce promícháme s moučkový cukrem a rumem a dáme vychladit do lednice.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 200 ºC.
  • 3
    Limetovou šťávu promícháme s třtinovým cukrem. Máslo smícháme se skořicí. Banány oloupeme, překrojíme napůl a promícháme je s limetovou šťávou s cukrem.
  • 4
    Do pánve položíme banány, zalijeme je limetovou šťávou a rozložíme na ně máslo smíchané se skořicí. Pánev překryjeme alobalem a vložíme ji do rozehřáté trouby na 10 minut. Hotové banány nakrájíme na menší kousky a promícháme je se šťávou, která zbyla v pánvi.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

You also need