Skip navigation

1 SHEET METAL
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR DOUGH

  • 280 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 140 g hladké mouky
  • 200 g najemno nastrouhaných ořechů
  • 6 bílků

INGREDIENTS FOR ICING

  • 280 g moučkového cukru
  • 6 žloutků
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 4 g vanilkového cukru

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS FOR DOUGH

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, cukrářskou kartou ho roztáhneme do okrajů plechu a povrch uhladíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
  • 3
    Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme mouku a ořechy, které si nejprve na jemno nastrouháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme do těsta.
  • 4
    Plech vyndáme z trouby a ještě teplé těsto polijeme polevou. Necháme vychladnout. Druhý den krájíme na kostky 5×3 cm.

INSTRUCTIONS FOR ICING

  • 1
    V robotu utřeme do pěny všechny suroviny. Polevu nalijeme na teplé upečené těsto.
Tip
Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Víc dejte vlašských, mají výraznější chuť.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR DOUGH

INGREDIENTS FOR ICING

PAIRING DISHES WITH COFFEE