Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR DOUGH
- 280 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 140 g hladké mouky
- 200 g najemno nastrouhaných ořechů
- 6 bílků
INGREDIENTS FOR ICING
- 280 g moučkového cukru
- 6 žloutků
- 2 lžíce tuzemáku
- 4 g vanilkového cukru
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
INSTRUCTIONS FOR DOUGH
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, cukrářskou kartou ho roztáhneme do okrajů plechu a povrch uhladíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
- 3Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme mouku a ořechy, které si nejprve na jemno nastrouháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme do těsta.
- 4Plech vyndáme z trouby a ještě teplé těsto polijeme polevou. Necháme vychladnout. Druhý den krájíme na kostky 5×3 cm.
INSTRUCTIONS FOR ICING
- 1V robotu utřeme do pěny všechny suroviny. Polevu nalijeme na teplé upečené těsto.
Tip
Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Víc dejte vlašských, mají výraznější chuť.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
