BIO Mango k dozrání 1 ks

380 g
BIO
64,90 Kč 170,79 Kč/kg
Země původu: Ekvádor,

Šťavnaté, sladké mango v BIO kvalitě.

Toto mango je dozrálé na 45–50 %. Je třeba jej nechat dozrát cca 2–3 dny při pokojové teplotě, dokud není měkké. 

Mango můžete:

  1. rozpůlit, odstranit pecku a dužinu vyjídat lžičkou
  2. rozpůlit, odstranit pecku a dužinu rozkrájet na čtverečky, poté prohnout a vzniklé kostičky okrájet
  3. oloupat do spirály a ukusovat
  4. oloupat jako banán a ukusovat

Použití

Mango je nejlepší konzumovat čerstvé. Můžete  přidat do ovocného salátu. Z manga v plné zralosti doslova vytéká šťáva. Mango může být i tepelně upravováno. Bývá používáno jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Je také vhodné k přípravě kompotů, zavařenin a čatný. 

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Mango můžete využít např. v receptu na jahodovo-mangový koláč nebo kokosový cheesecake s mangem a karamelizovanými pistáciemi.

Skladování

Zabalte mango do papírového sáčku nebo novin. Neuzavírejte papírový obal úplně, je potřeba nechat malý otvor pro unikání plynu, aby se na mangu netvořila plíseň. Pro ještě rychlejší zrání přidejte do sáčku jablko nebo banán.

 

Složení

Odrůda kent/keitt