BIO zázvor, volně

cca 300 g
BIO

cca

 67,17 Kč 223,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

600+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Brazílie, Peru, Čína,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Zázvor v BIO kvalitě, který se vyznačuje aromatickou vůni.

Chuť je velmi výrazná, slabě ovocná až citrusová. 

Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.

Upozornění

Zázvor původem z Jižní Ameriky po rozkrojení může měnit barvu na lehce modrou až zelenou. Je to z důvodu oxidace dužniny po rozkrojení. Jedná se běžný jev pro zázvor vypěstovaný v této lokalitě.

Použití

Zázvor se používá na dochucení omáček i polévek. Hojně se využívá pro přípravu čaje. Zázvor do čaje můžete nastrouhat nebo jen nakrájet. Zázvor se také v kuchyni často přidává do ovocných i zeleninových nápojů smoothie.

Z oddenků zázvoru se vyrábí zázvorový olej nebo marmelády. Své významné místo má zázvor v orientální kuchyni. Podává se v kombinaci s hovězím, kachním i kuřecím masem.

Skladování

Čerstvý zázvor je třeba skladovat na suchém a chladném místě, nejlépe ve vzduchotěsně uzavřené nádobě. Volně položený v chladničce sesychá či okorává, případně může začít i ohnívat nebo plesnivět.