Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g hladké mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 100 g změklého másla
  • 50 g čerstvého oloupaného zázvoru
  • 2 vejce a 2 žloutky

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2Zázvor nastrouháme najemno. Cukr, žloutky a vejce ušleháme do pěny. Poté k nim přisypeme mouku, přidáme zázvor i se šťávou, máslo a utřeme dohladka. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme plná kolečka.
  • 3Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut dorůžova.
Tip
Kvůli lepší vůni i chuti používejte čerstvý zázvor, nikoliv sušený. Na přípravu budete potřebovat cukrářský sáček. Můžete použít i cukrářský sáček s řezanou špičkou, motiv pak bude na zázvorkách po upečení lehce znát. Zázvorky necháme odležet v krabici.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

300 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g změklého másla

 

50 g čerstvého oloupaného zázvoru

 

2 vejce a 2 žloutky

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.