4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g očištěné mrkve
  • 70 g oloupaných brambor
  • 80 g cibule
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 400 ml mléka
  • 60 g másla
  • 7 lžic olivového oleje
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 1,5 lžíce ricotty
  • 1 lžíce nahrubo nakrájené pažitky
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli a zázvor očistíme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev, brambory a zázvor a restujeme 5 minut za občasného míchání.
  • 3Osolíme, opepříme, přilijeme mléko a 400 ml vody a promícháme. Vaříme na mírném ohni 20–25 minut. Občas zamícháme.
  • 4Přidáme máslo a zbylý olej a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  • 5Do každé porce vložíme část ricotty, dozdobíme pažitkou a pepřem a zakápneme olejem.
Tip
K přípravě krému budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

350 g očištěné mrkve

Mrkev bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

70 g oloupaných brambor

Brambory typ A, B, C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g cibule

 

10 g čerstvého zázvoru

 

400 ml mléka

 

60 g másla

 

7 lžic olivového oleje

 

špetka čerstvě mletého pepře

 

1 lžíce soli

 

SUROVINY NA DOKONČENÍ

1,5 lžíce ricotty

 

1 lžíce nahrubo nakrájené pažitky

 

extra panenský olivový olej

 

čerstvě mletý pepř