SUROVINY

  • 350 g očištěné mrkve
  • 70 g oloupaných brambor
  • 80 g cibule
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 400 ml mléka
  • 60 g másla
  • 7 lžic olivového oleje
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 1,5 lžíce ricotty
  • 1 lžíce nahrubo nakrájené pažitky
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

  • 1
    Cibuli a zázvor očistíme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev, brambory a zázvor a restujeme 5 minut za občasného míchání.
  • 3
    Osolíme, opepříme, přilijeme mléko a 400 ml vody a promícháme. Vaříme na mírném ohni 20–25 minut. Občas zamícháme.
  • 4
    Přidáme máslo a zbylý olej a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  • 5
    Do každé porce vložíme část ricotty, dozdobíme pažitkou a pepřem a zakápneme olejem.

TIP

K přípravě krému budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA DOKONČENÍ