Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 králík
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 150 g špeku
  • 120 g oloupané mrkve
  • 120 g oloupaného celeru
  • 120 g oloupané petržele
  • 120 g oloupané cibule
  • 120 g oloupaného zázvoru
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 4 lžičky sladké papriky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Špek nakrájíme na špalíčky 1×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Zázvor najemno nastrouháme.
  • 2Králíka rozporcujeme, tj. oddělíme přední a zadní běhy, hlavu a nakonec rozpůlíme hřbet. (Hlavu a břišní část použijeme na vývar nebo na jiný pokrm.) Všechny části důkladně osolíme a opepříme.
  • 3Do jednotlivých porcí králíka prořízneme úzkým nožem otvory a vsuneme do nich ztuhlé špalíčky špeku. Maso vydatně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku z masa lehce oklepneme rukou.
  • 4V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, vložíme králíka a opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyndáme na čistý talíř.
  • 5Do kastrolu přidáme zeleninu a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme cibuli a také ji orestujeme dozlatova. Přidáme papriku a zázvor a za stálého míchání restujeme půl minuty. Do základu vrátíme maso a srovnáme ho do jedné roviny.
  • 6Zalijeme vývarem tak, aby byl králík ze dvou třetin ponořený. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a kastrol ze dvou třetin přikryjeme pokličkou. Dusíme 50 minut nebo než je maso zcela měkké. Když se vývar vyvaří, přilijeme další. Vždy tak, aby byl králík ze dvou třetin ponořený. Maso opatrně vyndáme na talíř.
  • 7Do kastrolu přilijeme zbytek vývaru a tekutinu svaříme na polovinu. Králíka vrátíme prohřát. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Každý kus králíka špikujte na 2–4 místech.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM