• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 králík
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 150 g špeku
  • 120 g oloupané mrkve
  • 120 g oloupaného celeru
  • 120 g oloupané petržele
  • 120 g oloupané cibule
  • 120 g oloupaného zázvoru
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 4 lžičky sladké papriky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Špek nakrájíme na špalíčky 1×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Zázvor najemno nastrouháme.
  • 2Králíka rozporcujeme, tj. oddělíme přední a zadní běhy, hlavu a nakonec rozpůlíme hřbet. (Hlavu a břišní část použijeme na vývar nebo na jiný pokrm.) Všechny části důkladně osolíme a opepříme.
  • 3Do jednotlivých porcí králíka prořízneme úzkým nožem otvory a vsuneme do nich ztuhlé špalíčky špeku. Maso vydatně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku z masa lehce oklepneme rukou.
  • 4V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, vložíme králíka a opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyndáme na čistý talíř.
  • 5Do kastrolu přidáme zeleninu a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme cibuli a také ji orestujeme dozlatova. Přidáme papriku a zázvor a za stálého míchání restujeme půl minuty. Do základu vrátíme maso a srovnáme ho do jedné roviny.
  • 6Zalijeme vývarem tak, aby byl králík ze dvou třetin ponořený. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a kastrol ze dvou třetin přikryjeme pokličkou. Dusíme 50 minut nebo než je maso zcela měkké. Když se vývar vyvaří, přilijeme další. Vždy tak, aby byl králík ze dvou třetin ponořený. Maso opatrně vyndáme na talíř.
  • 7Do kastrolu přilijeme zbytek vývaru a tekutinu svaříme na polovinu. Králíka vrátíme prohřát. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Každý kus králíka špikujte na 2–4 místech.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 králík

Králík celý bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1,5 l kuřecího vývaru

Kuřecí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g špeku

 

120 g oloupané mrkve

 

120 g oloupaného celeru

 

120 g oloupané petržele

 

120 g oloupané cibule

 

120 g oloupaného zázvoru

 

100 g hladké mouky

 

2 lžíce sádla

 

4 lžičky sladké papriky

 

pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.