Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

8-10 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg čerstvého zázvoru
  • 300 g cukru krupice
  • 150 ml rýžového octa

INSTRUCTIONS

  • 1
    Zázvor oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vložíme je do kastrolu s vroucí vodou a vaříme cca 1minutu, zázvor musí zůstat křupavý. Poté ho scedíme a dáme zchladit do misky se studenou vodou a ledem. Znovu ho scedíme a dáme do misky.
  • 2
    Ocet a cukr svaříme v rendlíku a ještě horký ho nalijeme na zázvor. Necháme vychladnout a skladujeme v uzavíratelné sklenici. Takto připravený zázvor vydrží v lednici i 6 měsíců.
Tip
Zázvor můžete obarvit na růžovo odvarem z červené řepy. Přidejte ho k octu a cukru a vše svařte dohromady.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS