8 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg čerstvého zázvoru
  • 300 g cukru krupice
  • 150 ml rýžového octa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Zázvor oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vložíme je do kastrolu s vroucí vodou a vaříme cca 1minutu, zázvor musí zůstat křupavý. Poté ho scedíme a dáme zchladit do misky se studenou vodou a ledem. Znovu ho scedíme a dáme do misky.
  • 2Ocet a cukr svaříme v rendlíku a ještě horký ho nalijeme na zázvor. Necháme vychladnout a skladujeme v uzavíratelné sklenici. Takto připravený zázvor vydrží v lednici i 6 měsíců.
Tip
Zázvor můžete obarvit na růžovo odvarem z červené řepy. Přidejte ho k octu a cukru a vše svařte dohromady.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY