Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 1 kg čerstvého zázvoru
  • 300 g cukru krupice
  • 150 ml rýžového octa

POSTUP

  • 1
    Zázvor oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vložíme je do kastrolu s vroucí vodou a vaříme cca 1minutu, zázvor musí zůstat křupavý. Poté ho scedíme a dáme zchladit do misky se studenou vodou a ledem. Znovu ho scedíme a dáme do misky.
  • 2
    Ocet a cukr svaříme v rendlíku a ještě horký ho nalijeme na zázvor. Necháme vychladnout a skladujeme v uzavíratelné sklenici. Takto připravený zázvor vydrží v lednici i 6 měsíců.

TIP

Zázvor můžete obarvit na růžovo odvarem z červené řepy. Přidejte ho k octu a cukru a vše svařte dohromady.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef