Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 sýr Provolone
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička chilli vloček
- 2-3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- Čerstvě mletý černý pepř
- Křupavý chléb nebo bageta k podávání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít i litinovou pánev nebo grilovací pánev na sporáku.
- 2Sýr Provolone nakrájejte na silné plátky o tloušťce asi 1/2 až 3/4 palce. Sýr by měl při grilování držet tvar, proto se vyvarujte jeho příliš tenkému krájení.
- 3Obě strany každého plátku sýra potřeme olivovým olejem. To pomůže zabránit přilepení a sýru při grilování dodá krásnou zlatou barvu. Plátky sýra posypte sušeným oreganem, vločkami chilli a černým pepřem.
- 4Pomocí nože vytvořte v sýru malé zářezy nebo kapsy a do těchto zářezů vložte česnek nakrájený na tenké plátky. Sýr tak při grilování získá lahodnou česnekovou příchuť.
- 5Ochucené plátky Provolone položte přímo na gril nebo do grilovací pánve. Sýr grilujte asi 2–3 minuty z každé strany, nebo dokud neuvidíte stopy po grilování a sýr se nezačne mírně rozpouštět.
- 6Jakmile je Provoleta pěkně ogrilovaná a má zlatavou kůrku, sejměte ji z grilu a přendejte na servírovací talíř. Můžete podávat samotné nebo s křupavým chlebem nebo plátky bagety na namáčení.
