Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

2 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 sýr Provolone
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička chilli vloček
  • 2-3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Křupavý chléb nebo bageta k podávání

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít i litinovou pánev nebo grilovací pánev na sporáku.
  • 2
    Sýr Provolone nakrájejte na silné plátky o tloušťce asi 1/2 až 3/4 palce. Sýr by měl při grilování držet tvar, proto se vyvarujte jeho příliš tenkému krájení.
  • 3
    Obě strany každého plátku sýra potřeme olivovým olejem. To pomůže zabránit přilepení a sýru při grilování dodá krásnou zlatou barvu. Plátky sýra posypte sušeným oreganem, vločkami chilli a černým pepřem.
  • 4
    Pomocí nože vytvořte v sýru malé zářezy nebo kapsy a do těchto zářezů vložte česnek nakrájený na tenké plátky. Sýr tak při grilování získá lahodnou česnekovou příchuť.
  • 5
    Ochucené plátky Provolone položte přímo na gril nebo do grilovací pánve. Sýr grilujte asi 2–3 minuty z každé strany, nebo dokud neuvidíte stopy po grilování a sýr se nezačne mírně rozpouštět.
  • 6
    Jakmile je Provoleta pěkně ogrilovaná a má zlatavou kůrku, sejměte ji z grilu a přendejte na servírovací talíř. Můžete podávat samotné nebo s křupavým chlebem nebo plátky bagety na namáčení.
Rohlík vaří

SUROVINY