TIP
Těsto na buchtičky je třeba skutečně důkladně propracovat – vařečkou ho musíte jakoby nadlehčit, aby se do něj dostal vzduch. Těsto se po chvilce samo začne odlepovat od stěn mísy. Hotové je, když je krásně hladké a nelepí se.
Každá mouka je jinak suchá a jinak pije tekutinu. Pokud bude těsto příliš hutné, přilejte mléka o trochu více.
Čím menší kuličky tvoříte, tím hezčí buchtičky budou.
Každou buchtičku důkladně pomažte rozpuštěným sádlem ze všech stran – jen tak se neslepí a budou krásně vláčné.
Používejte pravou vanilku. Vanilkový lusk rozříznete podélně ostrým nožem, uvnitř je dužnina, kterou stáhnete na prkénku nožem a vložíte do smetany. Můžete přihodit i zbylý lusk, který pak vyndáte. Krém bude voňavější.
Krém začne rychle houstnout, musíte ho stále míchat, aby se netvořily žmolky.
Upečené buchtičky pomažte teplou směsí rozpuštěného másla a tuzemského rumu. Buchtičky budou nádherně vonět a zůstanou vláčné.
Sádlo na pomaštění pekáčku a buchtiček můžete nahradit i máslem.
Pokud vám nezbývá čas, můžete připravit rychlejší verzi buchtiček - vypracované těsto vložíte do vymazaného pekáčku a nožem naříznete do mřížky. Těsto necháte nakynout a upečete. Po upečení buchtičky dokrojíte nožem nebo natrháte rukou.