Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 800 g jablek
- 1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu
- 100 g cukru krupice
- 2 celé skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- 5 ks hřebíčku
INSTRUCTIONS
- 1Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 700 ml vody. Přidáme cukr, skořici, badyán, hřebíček, citronovou kůru a plátek citronu. Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud nejsou jablka měkká. Kompot podáváme nejlépe ještě vlažný.
Tip
Použijte jen žlutou část kůry citronu, bílá je hořká.
Jablka musí být měkká, ne rozvařená.
Díky šťávě z citronu jablka nezhnědnou.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
