• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g jablek
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu
  • 5 ks hřebíčku
  • 2 celé skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 700 ml vody. Přidáme cukr, skořici, badyán, hřebíček, citronovou kůru a plátek citronu. Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud nejsou jablka měkká. Kompot podáváme nejlépe ještě vlažný.
Tip
Použijte jen žlutou část kůry citronu, bílá je hořká. Jablka musí být měkká, ne rozvařená. Díky šťávě z citronu jablka nezhnědnou.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

800 g jablek

Jablko bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu

 

5 ks hřebíčku

 

2 celé skořice

 

2 hvězdičky badyánu