Jablečný kompot

2 PORCE
NOVINKA

SUROVINY

  • 800 g jablek
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu
  • 5 ks hřebíčku
  • 2 celé skořice
  • 2 hvězdičky badyánu

POSTUP

  • 1
    Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 700 ml vody. Přidáme cukr, skořici, badyán, hřebíček, citronovou kůru a plátek citronu. Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud nejsou jablka měkká. Kompot podáváme nejlépe ještě vlažný.

TIP

Použijte jen žlutou část kůry citronu, bílá je hořká. Jablka musí být měkká, ne rozvařená. Díky šťávě z citronu jablka nezhnědnou.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY