• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 430 g cukru krupice
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 250 g bílků
  • 50 g červeného rybízového džemu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Na sporák postavíme hrnec, do třetiny výšky ho naplníme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda vaří, stáhneme oheň na minimum a vodu udržujeme těsně pod bodem varu.
  • 2Na hrnec položíme mísu, jejíž dno se nesmí dotýkat hladiny vody. V míse metličkou smícháme bílky s cukrem a ručně mícháme, až je směs teplá a jde z ní pára. Poté přidáme džem, promícháme a směs dáme vyšlehat do robotu. Přisypeme strouhaný kokos a mícháme do vychladnutí.
  • 3Plech vyložíme pečicím papírem. Směs naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme plná kolečka o průměru 4 cm. Necháme je 1 hodinu oschnout v pokojové teplotě.
  • 4Troubu rozehřejeme na 130 °C. Plech vložíme do trouby a pečeme 20 minut do světle hnědé barvy. Poté snížíme teplotu o 20 °C a pečeme dalších 5 minut.
     
Tip
Nebojte se, že by se bílky s cukrem přešlehaly – v tomto množství cukru to nejde. Dobře vyšlehaná hmota je krásně lesklá. Hmota se musí ohřívat, aby potom držela tvar (byla pevná, stabilní). Používejte pikantní džem jako rybízový nebo ostružinový, chuť si lépe „sedne“. Pokud jsou v džemu větší kousky, rozmixujte ho. Musíte počkat, až směs vychladne. Nemůžete ji stříkat horkou, roztekla by se. Kokosky nedávejte do lednice ani do chladu, nechte je při pokojové teplotě. Že jsou kokosky dobře suché, poznáte tak, že na nich péruje prst a nepropadají se. Kokoska rozpraská na povrchu. Pokud kokosku odtrhnete od papíru, je hotová. Na přípravu budete potřebovat kuchyňský robot s balonovou metlou a cukrářský sáček s hladkou špičkou.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

430 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g strouhaného kokosu

Strouhaný kokos bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g bílků

 

50 g červeného rybízového džemu

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.