Skip navigation
  • We'll be soon preparing your order!
    Your purchase will be delivered 23.12. at 14:00. Till 13:50 you can still add products to it.
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered today at 10:02.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible
1 baking pan
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 200 g změklého másla a máslo na vymazání pekáče
  • 200 g cukru krupice
  • 15 g kakaa
  • 5 g perníkového koření
  • 12 g prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 300 g višňové marmelády
  • hrubá mouka na vysypání pekáče

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2
    Všechny suroviny kromě marmelády vložíme do robotu a 3–4 minuty mícháme na střední rychlost. Těsto vlijeme do připraveného pekáče a povrch uhladíme. Marmeládou naplníme cukrářský sáček a nastříkáme jím na syrové těsto šikmou mřížku.
  • 3
    Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Hotový perník necháme vychladnout v pekáči a teprve pak ho rozkrájíme na jednotlivé řezy.
Tip
Do těsta můžete přidat půl lžičky mleté skořice. Místo višňové marmelády můžete použít jakoukoliv marmeládu výraznější kyselé chuti. Upečené těsto poznáte tak, že když do středu perníku zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE