• Na svátek Dne vítězství fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR PIE

  • 500 g oloupaných jablek zbavených jádřinců
  • 150 g cukru krupice
  • 60 g vanilkového pudinkového prášku
  • 20 g vanilkového cukru
  • 50 g rozinek
  • 50 g sekaných mandlí
  • 3 lžíce meruňkové marmelády
  • 1 piškotový korpus o průměru 28 cm
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka skořice

INGREDIENTS FOR MERINGUE

  • 3 bílky
  • 70 g cukru krupice

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Jablka nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
  • 2Do většího kastrolu vlijeme 500 ml vody, přidáme cukr a přivedeme na středním ohni k teplotě 38–40 °C. Poté 150 ml sladké vody odebereme, smícháme ji s pudinkovým práškem a pudinkovou směs vlijeme zpět do kastrolu. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté stáhneme oheň pod třetinu.
  • 3Přidáme nakrájená jablka, vanilkový cukr a skořici a stále na mírném ohni 10 minut pomalu vaříme. Přilijeme citronovou šťávu, promícháme a vaříme, dokud nebudou jablka měkká. Pokud je směs hustší než polotekutá, přilijeme trochu vody.
  • 4Jakmile jsou jablka měkká, přidáme rozinky a mandle, promícháme, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 5Korpus vložíme do dortové formy a povrch potřeme meruňkovou marmeládou. Na marmeládu rozetřeme jablečnou směs a dáme vychladit do lednice.
  • 6Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. Stěrkou ho rozprostřeme na koláč a opálíme ho cukrářskou pistolí, nebo krátce vložíme pod rozehřátý gril v troubě a zapečeme dozlatova.
Tip
K přípravě budete potřebovat dortovou formu o průměru 28 cm a stěrku.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR PIE

INGREDIENTS FOR MERINGUE

PAIRING DISHES WITH WINE