Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

1 piece
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR PIE

  • 500 g oloupaných jablek zbavených jádřinců
  • 150 g cukru krupice
  • 60 g vanilkového pudinkového prášku
  • 20 g vanilkového cukru
  • 50 g rozinek
  • 50 g sekaných mandlí
  • 3 lžíce meruňkové marmelády
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka skořice
  • 1 piškotový korpus o průměru 28 cm

INGREDIENTS FOR MERINGUE

  • 70 g cukru krupice
  • 3 bílky

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Jablka nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
  • 2
    Do většího kastrolu vlijeme 500 ml vody, přidáme cukr a přivedeme na středním ohni k teplotě 38–40 °C. Poté 150 ml sladké vody odebereme, smícháme ji s pudinkovým práškem a pudinkovou směs vlijeme zpět do kastrolu. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté stáhneme oheň pod třetinu.
  • 3
    Přidáme nakrájená jablka, vanilkový cukr a skořici a stále na mírném ohni 10 minut pomalu vaříme. Přilijeme citronovou šťávu, promícháme a vaříme, dokud nebudou jablka měkká. Pokud je směs hustší než polotekutá, přilijeme trochu vody.
  • 4
    Jakmile jsou jablka měkká, přidáme rozinky a mandle, promícháme, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 5
    Korpus vložíme do dortové formy a povrch potřeme meruňkovou marmeládou. Na marmeládu rozetřeme jablečnou směs a dáme vychladit do lednice.
  • 6
    Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. Stěrkou ho rozprostřeme na koláč a opálíme ho cukrářskou pistolí, nebo krátce vložíme pod rozehřátý gril v troubě a zapečeme dozlatova.
Tip
K přípravě budete potřebovat dortovou formu o průměru 28 cm a stěrku.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR PIE

INGREDIENTS FOR MERINGUE

PAIRING DISHES WITH WINE