Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 225 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • cca 5 větších jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 140 g vlašských ořechů
  • 5 lžic strouhanky
  • rozinky naložené v tuzemáku
  • 60 g rozpuštěného másla na potření
  • moučkový cukr na posypání

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír
  • potravinářskou fólii

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Mouku prosijeme na pracovní plochu přes jemné síto, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přilijeme olej, trochu teplé vody a osolíme.
  • 2
    Mouku pomalu přihrnujeme směrem k důlku a postupně vypracujeme vláčné, středně tuhé těsto. Pokud je moc tuhé, přidáme vodu, pokud moc řídké, přidáme mouku. Těsto propracováváme tak dlouho, dokud není hladké, lesklé a nelepí. Pak z něj vypracujeme bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 4
    Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. V misce smícháme skořici s cukrem. Vlašské ořechy nakrájíme nahrubo.
  • 5
    Těsto položíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na 2 stejné díly. Z každého vyválíme co nejtenčí obdélníkový plát.
  • 6
    Čistou utěrku poprášíme hladkou moukou, přeneseme na ni vyválené těsto a hřbety rukou, které vložíme pod utěrku, ještě těsto opatrnými pohyby vytáhneme do všech směrů.
  • 7
    Když je těsto dokonale tenké, odkrojíme z něj silnější okraje, posypeme ho strouhankou, pak nastrouhanými jablky a zasypeme skořicí smíchanou s cukrem, scezenými rozinkami a sekanými vlašskými ořechy. Pomocí utěrky závin opatrně zabalíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby část se spojem zůstala vespodu.
  • 8
    Těsto potřeme rozpuštěným máslem a plech dáme do rozehřáté trouby. Pečeme 30 minut dozlatova. Hotový závin opět potřeme rozpuštěným máslem, necháme vychladnout a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
     
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE