Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 tvrdé hrušky
  • 100 g cukru
  • 400 ml bílého vína
  • 1 celá skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 4–6 lžiček brusinkové marmelády na ozdobu

INSTRUCTIONS

  • 1
    Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřinec.
  • 2
    Do vyšší pánve na středním ohni nasypeme cukr, zalijeme ho 80 ml vody, zamícháme a necháme postupným varem zkaramelizovat. Do nazlátlého karamelu nalijeme najednou všechno víno. Sražený karamel opět rozvaříme.
  • 3
    Přidáme skořici, badyán a hrušky, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 5–10 minut do poloměkka. Záleží na druhu a zralosti hrušky. Poté pánev stáhneme z ohně a necháme hrušky 3–5 minut dojít a nasáknout kořením. Servírujeme se lžičkou brusinkové marmelády.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS