Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 4 zralé velké hrušky
- 150 g změklého másla a 1 lžíce na vymazání formy
- 140 g cukru krupice a 3 lžíce na vysypání formy
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 4 lžíce mléka
YOU ALSO NEED
- pečicí papír
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formu vymažeme máslem, vyložíme pečicím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru.
- 2Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny. Vyskládáme je rovnoměrně na dno formy.
- 3Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku, prášek do pečiva a zázvor a promícháme. Přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do formy na hrušky a zarovnáme ho stěrkou.
- 4Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 35 minut. Upečený koláč vyndáme z trouby, odstraníme boční ráfek a koláč překlopíme na talíř. Poté odstraníme dno formy s pečicím papírem.
Tip
Použijte měkké hrušky máslovky.
Místo hrušek můžete použít jablka, borůvky, ostružiny nebo maliny, vyzkoušejte i variantu švestkovojahodovou nebo borůvkovohruškovou.
Abyste měli formu dokonale pokrytou pečicím papírem, nejprve si vystřihněte kruh ve velikosti formy (formu na papír obkreslete a vystřihněte), vložte ji na dno, pak změřte výšku ráfku a ustřihněte odpovídající pruh papíru.
Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o průměru 26 cm.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
