Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g vepřové šunky nejvyšší jakosti
  • 250 ml smetany ke šlehání 33 %
  • 10 g ztužovače šlehačky Smetana-fix
  • 2 polévkové lžíce limetové šťávy
  • 3 polévkové lžíce sekaných sušených rajčat naložených v oleji
  • 3 polévkové lžíce sekané čerstvé pažitky
  • 1 okurka hadovka
  • Čerstvý křen
  • Růžová himalájská sůl
  • Bílý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Toustový chléb

POSTUP

  • 1
    Smetanu vyndáme z lednice a necháme odstát na pokojovou teplotu. Smícháme se ztužovačem a vyšleháme při vysokých otáčkách, dokud nebude smetana tuhá. Opatrně vmícháme nasekaná rajčata, pažitku a limetovou šťávu. Křen očistíme a nastrouháme najemno. Doporučuji 2-3 polévkové lžíce. Křen také vmícháme do pěny a dochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Na každý plátek šunky natřeme slabší vrstvu ochucené pěny a zabalíme do rolky. Nebo můžeme ze šunky umotal dutou rolku a naplnit cukrářským zdobícím sáčkem. Škrabkou na brambory seřízneme z okurky 6 tenkých plátků a každou rolku zabalíme.
  • 3
    Dáme vychladit do lednice a podáváme s opečeným toustem.
Tip
Šunkové rolky patří k tradiční štědrovečerní tabuli. Podávají se jako studený předkrm.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE