Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g čerstvých fíků (2-3 ks necháme na zdobení vcelku)
- 4 lžíce třtinového cukru
- šťáva z 1 citrónu
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 4 ks hřebíčku
- 1 ks badyánu
- 4 ks camembertu
- hrst pražených solených pistácií
POSTUP
- 1Fíky omyjeme a celé včetně slupky nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce spolu s cukrem, citronovou šťávou a kořením. Na mírném plameni dusíme 12–15 minut, dokud fíky nezměknou a nezačnou se rozpadat.
- 2Vyndáme celé koření a směs rozmixujeme do hladka. Naplníme do sklenice a dáme vychladit do lednice.
- 3Sýry podélně rozkrojíme a natřeme vychlazenou marmeládou. Přiklopíme vrchní část a nakrájíme na trojúhelníčky. Posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme fíky.
- 4Marmeláda vydrží v lednici 5-7 dní.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.
