Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g čerstvých fíků (2-3 ks necháme na zdobení vcelku)
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z 1 citrónu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 4 ks hřebíčku
  • 1 ks badyánu
  • 4 ks camembertu
  • hrst pražených solených pistácií

POSTUP

  • 1
    Fíky omyjeme a celé včetně slupky nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce spolu s cukrem, citronovou šťávou a kořením. Na mírném plameni dusíme 12–15 minut, dokud fíky nezměknou a nezačnou se rozpadat.
  • 2
    Vyndáme celé koření a směs rozmixujeme do hladka. Naplníme do sklenice a dáme vychladit do lednice.
  • 3
    Sýry podélně rozkrojíme a natřeme vychlazenou marmeládou. Přiklopíme vrchní část a nakrájíme na trojúhelníčky. Posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme fíky.
  • 4
    Marmeláda vydrží v lednici 5-7 dní.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY