Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g řeckého jogurtu
- stroužek česneku
- lžíci olivového oleje
- hrst čerstvého kopru
- sůl
- pepř
- 4 vajíčka
- 2 lžíce octu
- 40 g másla
- ½ lžička uzené papriky
- čili vločky dle chuti a požadované pálivosti
POSTUP
- 1Menší kastrůlek naplňte vodou a dejte vařit, mezitím připravte jogurt. Ten smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a najemno pokrájeným koprem. Přidejte prolisovaný či najemno nastrouhaným česnek a promíchejte.
- 2Nyní připravte pošírovaná vajíčka. Jakmile se voda již mírně vaří, přidejte ocet. Vajíčko rozklapněte do malé misky a vytvořte lžící v hrnci vodní vír. Pomalu a těsně nad vodní hladinou nalijte vajíčko z misky do horké vody. Velmi mírně vařte 3 minuty, aby mělo vajíčko dokonalou texturu.
- 3Takto opakujte s dalšími kusy, nikdy nepřipravujte více vajíček najednou, doporučuji je dělat ve dvou hrncích současně, abyste celý proces urychlili.
- 4Mezitím připravte čili máslo. Rozpalte pánev, jakmile je horká, přidejte do ní máslo s olejem a nechte prohřát. Nakonec přidejte čili a papriku a dalších 30 sekund zahřívejte.
- 5Do misek naservírujte řecký jogurt, přidejte pošírovaná vajíčka, a nakonec polijte čili máslem, můžete posypat i trochou kopru. Dobrou chuť.
