Bonduelle

Bonduelle Špenátové listy

400 g
Mražené
41,90 Kč 104,75 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

700+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Polsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tento špenát je sklízen v nejvyšší fázi zralosti, aby byl chutný. Je blanšírován v páře, aby se zničily nežádoucí enzymy. 

Zelenina je zmrazena šokem, aby se k vám dostala se stejnou chutí jako v den sklizně

Použití

Listový špenát je lepší tepelně upravit, ale stačí mu opravdu chvilka, protože zbytečně dlouhá úprava by špenát připravila o cenné látky. Základem je tedy nechat poctivě omyté listy jen lehce zavadnout na pánvi a rychle servírovat. Pokud házíte nasekané listy do polévky, stačí maximálně minutku před koncem vaření.

Vyzkoušejte tento recept na špenátové rizoto doporučený výrobcem:

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dáme smažit cibuli. Po zhruba 2 minutách přidáme rýži na rizoto a smažíme další minutu. Jakmile rýže zprůhlední začněme postupně přidávat vývar, až je rýže uvařena na skus. Do uvařeného rizota zamícháme smetanu s ořechy, špenát a polovinu parmazánu. Řádně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané parmazánem.

O výrobci

Vše začalo roku 1926, kdy byl lihovar přestavěn na konzervárnu hrášku, tak zrodila se společnost Bonduelle. Duch inovací provází společnost až dodnes, mimo konzervování hrášku se konzervuje také kukuřice, celer, mrkev i řepa. Firma se v pozdějších letech začala specializovat na zamrazenou čerstvou zeleninu. Podnik se díky vysoké poptávce rozšířil produkci svojí výroby do celého světa.

Skladování

Uchovávejte při teplotě -18 °C. Rozmrazený výrobek znovu nezmrazujte a spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

BONDUELLE spol. s r. o.
Hybernská 1009/24
110 00 Praha 1
Česká republika

Složení

Špenátové listy -mražené do kostek

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota135 kJ/32 kCal
Tuky0.6 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy2 g
z toho cukry0.4 g
Bílkoviny3.4 g
Sůl0.08 g
Vláknina g