
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Tento špenát je sklízen v nejvyšší fázi zralosti, aby byl chutný. Je blanšírován v páře, aby se zničily nežádoucí enzymy.
Zelenina je zmrazena šokem, aby se k vám dostala se stejnou chutí jako v den sklizně.

Použití
Listový špenát je lepší tepelně upravit, ale stačí mu opravdu chvilka, protože zbytečně dlouhá úprava by špenát připravila o cenné látky. Základem je tedy nechat poctivě omyté listy jen lehce zavadnout na pánvi a rychle servírovat. Pokud házíte nasekané listy do polévky, stačí maximálně minutku před koncem vaření.
Vyzkoušejte tento recept na špenátové rizoto doporučený výrobcem:
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dáme smažit cibuli. Po zhruba 2 minutách přidáme rýži na rizoto a smažíme další minutu. Jakmile rýže zprůhlední začněme postupně přidávat vývar, až je rýže uvařena na skus. Do uvařeného rizota zamícháme smetanu s ořechy, špenát a polovinu parmazánu. Řádně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané parmazánem.
O výrobci
Společnost Bonduelle věří, že její odpovědností je přicházet s inovativními řešeními pro lepší stravování s respektem k planetě a budoucím generacím. Již 165 let spolupracuje s partnery na rozvoji moderní rostlinné produkce šetrné k vodě, půdě i ovzduší. Bonduelle je zastáncem efektivního a udržitelného zemědělství, které přináší zdravé, bezpečné a dostupné potraviny. Jejím závazkem je inovovat celý proces – od pole až na talíř – a společně tak vytvářet lepší budoucnost prostřednictvím rostlinné stravy. Protože příroda je budoucnost.

Skladování
Uchovávejte při teplotě -18 °C. Rozmrazený výrobek znovu nezmrazujte a spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
BONDUELLE spol. s r. o.
Hybernská 1009/24
110 00 Praha 1
Česká republika
Složení
| Špenátové listy -mražené do kostek |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 135 kJ/32 kCal |
| Tuky | 0.6 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
| Sacharidy | 2 g |
| z toho cukry | 0.4 g |
| Bílkoviny | 3.4 g |
| Sůl | 0.08 g |
| Vláknina | g |