Bonduelle Špenátové listy

400 g
32,90 Kč 82,25 Kč/kg
Země původu: Polsko,

Tento špenát je sklízen v nejvyšší fázi zralosti, aby byl chutný a zůstal plný vitamínů. Zároveň je blanšírován v páře, aby se zničily nežádoucí enzymy. 

Zelenina je zmrazena šokem, aby se k vám dostala se stejnou chutí a množstvím vitamínů jako v den sklizně. 

Špenát je zdraví prospěšný, neboť obsahuje mnoho vitamínů (C, E, K) a minerálů.

Hluboko mrazené.

Použití

V mnoha receptech  je hlavní surovinou, ale slouží také jako příloha.

Listový špenát je lepší tepelně upravit, ale stačí mu opravdu jen chvilka, protože zbytečně dlouhá úprava by špenát připravila o cenné látky, navíc by se mohl proměnit v blátivou hmotu. Základem je tedy nechat poctivě omyté listy jen lehce zavadnout na pánvi a rychle servírovat. Pokud házíte nasekané listy do polévky, stačí maximálně minutku před koncem vaření.

Vyzkoušejte tento recept na špenátové rizoto doporučený výrobcem:

Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte smažit cibuli. Po zhruba 2 minutách přidejte rýži na rizoto a smažte další minutu. Jakmile rýže zprůhlední začněte postupně přidávat vývar až je rýže uvařena na skus. Do uvařeného rizota zamíchejte smetanu s ořechy, špenát a polovinu parmazánu. Řádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané parmazánem.

O výrobci

Vše začalo roku 1926, kdy byl lihovar přestavěn na konzervárnu hrášku, tak zrodila se společnost Bonduelle. Duch inovací provází společnost až dodnes, mimo konzervování hrášku se konzervuje také kukuřice, celer, mrkev i řepa. Firma se v pozdějších letech začala specializovat na zamrazenou čerstvou zeleninu. Podnik se díky vysoké poptávce rozšířil produkci svojí výroby do celého světa.

Skladování

Uchovávejte při teplotě -18°C. Rozmrazený výrobek znovu nezmrazujte, spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

BONDUELLE spol. s r. o.
Hybernská 1009 / 24
110 00 Praha 1
Česká republika

 

Složení

Špenátové listy -mražené do kostek

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota135 kJ/32 kcal
Tuky0.6 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy2 g
z toho cukry0.4 g
Bílkoviny3.4 g
Sůl0.08 g
Vláknina g