Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 120 g baby špenátu
- 60 g řepkového oleje
- 70 g mléka
- Šťáva z poloviny citronu
- 4 vajíčka
- 100 g krupicového cukru
- 190 g hladké mouky
- Půl lžičky kypřicího prášku
- Špetka soli
SUROVINY NA KRÉM
- 500 g tučného tvarohu ve vaničce
- 80 g změklého másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- ¼ lžičky mleté vanilky
- Jahody k podávání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 170 °C a menší plech o rozměru cca 40x30 vystelte pečicím papírem. Špenát přesuňte do mixéru, přidejte olej, mléko a citronovou šťávu a rozmixujte do hladké kaše. Vajíčka společně s cukrem vyšlehejte v robotu či ručním šlehačem do světlé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Jakmile jsou vajíčka již vyšlehaná, rychle zašlehejte špenátovou směs. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a solí a opatrně ji stěrkou pouhým podebíráním zapracujte do vaječné směsi.
- 2Těsto přelijte na připravený plech, uhlaďte a vložte do rozpálené trouby na cca 20 minut či dokud není vršek lehce zlatavý až hnědý. Ihned po vyndání z trouby těsto překlopte lícem – vrchem těsta – na čistou utěrku. Opatrně odlepte pečicí papír, ten by měl jít odlepit velice snadno. Horké těsto zarolujte do rolády i s utěrkou kratší stranou tak, aby bylo těsto více zatočené a roláda tlustší, a nechte zcela vychladnout.
- 3Jakmile je korpus vychladlý, připravte krém. Změklé máslo prošlehejte s cukrem a vanilkou do pěny, následně přidejte tvaroh a vyšlehejte hladký a hustý krém. Vychladlou roládu rozviňte a kompletně promažte krémem, nějaký krém si nechte i na ozdobu. Promazaný korpus opět zatočte stejným směrem, kterým byla roláda zatočena předtím.
- 4Nakonec ozdobte krémem pomocí cukrářského sáčku a poklaďte jahodami a borůvkami, můžete přidat i ořechy či kousky korpusu.
