Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 120 g baby špenátu
  • 60 g řepkového oleje
  • 70 g mléka
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 4 vajíčka
  • 100 g krupicového cukru
  • 190 g hladké mouky
  • Půl lžičky kypřicího prášku
  • Špetka soli

SUROVINY NA KRÉM

  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 80 g změklého másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ¼ lžičky mleté vanilky
  • Jahody k podávání

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 170 °C a menší plech o rozměru cca 40x30 vystelte pečicím papírem. Špenát přesuňte do mixéru, přidejte olej, mléko a citronovou šťávu a rozmixujte do hladké kaše. Vajíčka společně s cukrem vyšlehejte v robotu či ručním šlehačem do světlé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Jakmile jsou vajíčka již vyšlehaná, rychle zašlehejte špenátovou směs. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a solí a opatrně ji stěrkou pouhým podebíráním zapracujte do vaječné směsi.
  • 2
    Těsto přelijte na připravený plech, uhlaďte a vložte do rozpálené trouby na cca 20 minut či dokud není vršek lehce zlatavý až hnědý. Ihned po vyndání z trouby těsto překlopte lícem – vrchem těsta – na čistou utěrku. Opatrně odlepte pečicí papír, ten by měl jít odlepit velice snadno. Horké těsto zarolujte do rolády i s utěrkou kratší stranou tak, aby bylo těsto více zatočené a roláda tlustší, a nechte zcela vychladnout.
  • 3
    Jakmile je korpus vychladlý, připravte krém. Změklé máslo prošlehejte s cukrem a vanilkou do pěny, následně přidejte tvaroh a vyšlehejte hladký a hustý krém. Vychladlou roládu rozviňte a kompletně promažte krémem, nějaký krém si nechte i na ozdobu. Promazaný korpus opět zatočte stejným směrem, kterým byla roláda zatočena předtím.
  • 4
    Nakonec ozdobte krémem pomocí cukrářského sáčku a poklaďte jahodami a borůvkami, můžete přidat i ořechy či kousky korpusu.
Rohlík vaří

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA KRÉM