Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g polotučného tvarohu
  • 1 stroužek česneku (oloupaný a nastrouhaný najemno)
  • 5 g čerstvé pažitky (nasekané najemno)
  • 5 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)
  • 250 ml polotučného mléka
  • 70 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 3 vejce velikosti M
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g balkánského sýru (nadrobeného nahrubo)
  • 80 g čerstvé rukoly
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do menší uzavíratelné misky vložte tvaroh, najemno nastrouhaný česnek, najemno nasekanou pažitku a bazalku, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Misku uzavřete a dejte na chvíli stranou (nejlépe do lednice).
  • 2Do mixéru nalijte mléko, přidejte špaldovou mouku, vejce, baby špenát a sůl a vše důkladně rozmixujte do hladkého těsta.
  • 3Na pánvi (Ø 27 cm) rozehřejte pár kapek olivového oleje na středním plameni. Do rozpálené pánve vlijte část připraveného těsta, vytvořte tenkou palačinku a opékejte z každé strany 30 sekund na středním plameni. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto. Před opékáním nové palačinky pánev vždy lehce pokapejte olivovým olejem.
  • 4Až budou palačinky hotové, vyndejte z lednice připravenou směs. Celou plochu každé palačinky potřete připravenou směsí a na každou přidejte nahrubo nadrobený balkánský sýr a rukolu.
  • 5Nakonec každou palačinku srolujte, přepulte a podávejte.
Tip
Palačinky můžete před podáváním nechat cca 1–2 hodiny odležet v lednici.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT