Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g smetanového sýra
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- 3 celozrnné pšeničné tortilly (⌀ cca 22 cm)
- 150 g krůtí šunky s min. 98 % masa (nebo libovolné)
- 3 hrsti čerstvého baby špenátu (cca 40 g)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte náplň: Vezměte si středně velkou mísu a smíchejte v ní smetanový sýr s citronovou šťávou. Česnek oloupejte, prolisujte, přidejte do mísy a promíchejte. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.
- 2Nyní na pracovní plochu dejte tortilly. Na každou tortillu naneste ⅓ připravené náplně ze smetanového sýra a rovnoměrně ji rozprostřete po celé ploše tortill. Doprostřed každé tortilly dejte ⅓ množství šunky tak, aby se nepřekrývala a zakryla co nejvíc plochy. Totéž opakujte se špenátem. Ujistěte se, že na 1 straně tortilly zbyde 1–2 cm volného místa bez šunky a špenátu, kde bude pouze směs smetanového sýra, aby tortilla po zarolování držela.
- 3Jednotlivé tortilly nyní proto zarolujte tak, abyste rolovali směrem k volnému místu. Pokud tortilla přesto nebude držet, použijte na její spojení párátko.
- 4Jednotlivé zarolované tortilly nakrájejte na 6 stejně velkých kousků – vznikne celkem 18 kusů – a poté ihned podávejte.
Tip
Do tortilly můžete přidat i další zeleninu nakrájenou na tenké plátky – červenou papriku nebo třeba okurku a mrkev.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová