• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
8 Porcí

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • Listové těsto
  • 100 g goudy
  • 1 střední žlutá cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g smetanového sýra
  • 3 vejce
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • 150 g rozmraženého špenátu
  • 2 stroužky česneku

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Goudu nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  • 2Troubu začněte předehřát na 170 °C a nachystejte si koláčovou formu o průměru cca 25 cm, kterou vyložte pečicím papírem.
  • 3Pracovní plochu posypte 20 g hladké mouky, na pomoučenou plochu položte listové těsto a válečkem ho rozválejte na čtverec silný cca 2⁠–⁠3 mm. Vzniklým plátem těsta vyložte koláčovou formu tak, aby okraje sahaly do výšky alespoň 2 cm a cípy čtverce přes formu přečnívaly.
  • 4Nyní připravte náplň: Ve středně velké míse smíchejte zakysanou smetanu, smetanový sýr a 2 vejce. Následně do mísy přidejte nastrouhanou goudu, nakrájenou cibuli, muškátový oříšek a špenát, poté do mísy prolisujte česnek a vše promíchejte. Výslednou směs dochuťte solí a pepřem.
  • 5Obsah mísy přelijte do formy na těsto a přeložte přes něj přečnívající cípy těsta.
  • 6V menší misce smíchejte 1 vejce s 1 lžící vody a výslednou směsí potřete těsto ve formě.
  • 7Formu vložte do trouby a pečte 48⁠–⁠52 minut při 170⁠–⁠175 °C.
  • 8Po upečení nechte koláč alespoň 30 minut chladnout. Po této době ho nakrájejte na 8 porcí a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience