Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- Listové těsto
- 100 g goudy
- 1 střední žlutá cibule
- 200 g zakysané smetany
- 150 g smetanového sýra
- 3 vejce
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 150 g rozmraženého špenátu
- 2 stroužky česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Goudu nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- 2Troubu začněte předehřát na 170 °C a nachystejte si koláčovou formu o průměru cca 25 cm, kterou vyložte pečicím papírem.
- 3Pracovní plochu posypte 20 g hladké mouky, na pomoučenou plochu položte listové těsto a válečkem ho rozválejte na čtverec silný cca 2–3 mm. Vzniklým plátem těsta vyložte koláčovou formu tak, aby okraje sahaly do výšky alespoň 2 cm a cípy čtverce přes formu přečnívaly.
- 4Nyní připravte náplň: Ve středně velké míse smíchejte zakysanou smetanu, smetanový sýr a 2 vejce. Následně do mísy přidejte nastrouhanou goudu, nakrájenou cibuli, muškátový oříšek a špenát, poté do mísy prolisujte česnek a vše promíchejte. Výslednou směs dochuťte solí a pepřem.
- 5Obsah mísy přelijte do formy na těsto a přeložte přes něj přečnívající cípy těsta.
- 6V menší misce smíchejte 1 vejce s 1 lžící vody a výslednou směsí potřete těsto ve formě.
- 7Formu vložte do trouby a pečte 48–52 minut při 170–175 °C.
- 8Po upečení nechte koláč alespoň 30 minut chladnout. Po této době ho nakrájejte na 8 porcí a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.