Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

12 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g syrových batátů
  • 100 g hořké čokolády (min. 70%)
  • 60 g medu v tekutém stavu
  • 50 g kokosového oleje v tekutém stavu
  • 3 vejce velikosti M
  • 25 g holandského kakaa
  • 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve uvařte batáty: Zbavte je slupky a nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm). Nakrájené batáty dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a batáty vařte 15⁠–⁠17 minut, dokud nezměknou.
  • 2
    Zatímco se batáty vaří, nakrájejte nahrubo čokoládu.
  • 3
    Až batáty v hrnci změknou, sceďte je a vidličkou rozmačkejte na kaši. Následně dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si pečicí formu (15 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
  • 4
    Poté si vezměte středně velkou mísu, dejte do ní rozmačkané batáty, med, kokosový olej a vejce a vše promíchejte. Následně do mísy přidejte holandské kakao, špaldovou mouku a prášek do pečiva a opět promíchejte. Do výsledného hladkého těsta vmíchejte nakrájenou čokoládu, obsah mísy přelijte do vyložené pečicí formy a pečte 24⁠–⁠26 minut při 170⁠–⁠180 °C.
  • 5
    Po upečení nechte plát těsta alespoň 30 minut chladnout. Po vychladnutí ho nakrájejte na 12 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE