Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g syrových batátů
- 100 g hořké čokolády (min. 70%)
- 60 g medu v tekutém stavu
- 50 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 3 vejce velikosti M
- 25 g holandského kakaa
- 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve uvařte batáty: Zbavte je slupky a nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm). Nakrájené batáty dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a batáty vařte 15–17 minut, dokud nezměknou.
- 2Zatímco se batáty vaří, nakrájejte nahrubo čokoládu.
- 3Až batáty v hrnci změknou, sceďte je a vidličkou rozmačkejte na kaši. Následně dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si pečicí formu (15 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
- 4Poté si vezměte středně velkou mísu, dejte do ní rozmačkané batáty, med, kokosový olej a vejce a vše promíchejte. Následně do mísy přidejte holandské kakao, špaldovou mouku a prášek do pečiva a opět promíchejte. Do výsledného hladkého těsta vmíchejte nakrájenou čokoládu, obsah mísy přelijte do vyložené pečicí formy a pečte 24–26 minut při 170–180 °C.
- 5Po upečení nechte plát těsta alespoň 30 minut chladnout. Po vychladnutí ho nakrájejte na 12 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.