Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

5 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g syrových batátů
  • 120 g žluté cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
  • 440 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 70 g parmazánu
  • 400 g sýra cottage
  • 1 vejce velikosti M
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si oloupejte batáty a podélně je nakrájejte na plátky o šířce 0,5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Poté si dejte předehřívat troubu na 180⁠–⁠185 °C a připravte si vyšší zapékací nádobu o rozměrech 25 cm × 30 cm.
  • 2
    Nyní si vezměte pánev, rozpalte v ní 3 lžíce slunečnicového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a opékejte 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte mleté hovězí maso a vše opékejte dalších 7⁠–⁠8 minut na středním plameni. Následně do pánve přidejte rajčata z plechovky, oregano, tymián, bazalku, sůl a pepř a celou směs vařte 5⁠–⁠6 minut na středním plameni.
  • 3
    Mezitím si najemno nastrouhejte parmazán, vložte ho do mísy a smíchejte se sýrem cottage, vejcem, solí a pepřem.
  • 4
    Provařenou masovou směs stáhněte z plamene a začněte skládat lasagne: Na dno připravené zapékací nádoby naskládejte ½ celkového množství batátových plátků, přidejte ½ masové směsi a na masovou směs naneste ½ směsi ze sýra cottage. Celý tento postup opakujte ještě jednou. Takto připravené lasagne vložte do trouby a pečte 45⁠–⁠50 minut na 180⁠–⁠185 °C.
  • 5
    Upečené lasagne rozdělte na 5 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY