Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g syrových batátů
- 120 g žluté cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
- 440 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky sušené bazalky
- 70 g parmazánu
- 400 g sýra cottage
- 1 vejce velikosti M
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si oloupejte batáty a podélně je nakrájejte na plátky o šířce 0,5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Poté si dejte předehřívat troubu na 180–185 °C a připravte si vyšší zapékací nádobu o rozměrech 25 cm × 30 cm.
- 2Nyní si vezměte pánev, rozpalte v ní 3 lžíce slunečnicového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte mleté hovězí maso a vše opékejte dalších 7–8 minut na středním plameni. Následně do pánve přidejte rajčata z plechovky, oregano, tymián, bazalku, sůl a pepř a celou směs vařte 5–6 minut na středním plameni.
- 3Mezitím si najemno nastrouhejte parmazán, vložte ho do mísy a smíchejte se sýrem cottage, vejcem, solí a pepřem.
- 4Provařenou masovou směs stáhněte z plamene a začněte skládat lasagne: Na dno připravené zapékací nádoby naskládejte ½ celkového množství batátových plátků, přidejte ½ masové směsi a na masovou směs naneste ½ směsi ze sýra cottage. Celý tento postup opakujte ještě jednou. Takto připravené lasagne vložte do trouby a pečte 45–50 minut na 180–185 °C.
- 5Upečené lasagne rozdělte na 5 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.