4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g krevet (loupané i neloupané dle preference)
  • 2 stroužky najemno nasekaného česneku
  • 2 plátky najemno nasekaného zázvoru
  • 4 limetové listy
  • 1 nasekaná čerstvá chilli paprička
  • 6 lžic tamarindové omáčky
  • 6 lžic rybí omáčky
  • 6 lžic třtinového cukru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Jasmínová rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V misce smíchejte tamarindovou omáčku, rybí omáčku a třtinový cukr. Omáčku pořádně promíchejte, aby se rozpustil cukr.
  • 2Ve woku nebo na pánvi si rozpalte olej, přidejte nasekaný česnek, zázvor, chilli a nechte rozvonět. Přidejte krevety a zalijte připravenou omáčku, promíchejte.
  • 3Podávejte s jasmínovou rýží.
Marcela Vuong

Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

800 g krevet (loupané i neloupané dle preference)

Krevety nespecifikovaná velikost bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 stroužky najemno nasekaného česneku

Česnek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 plátky najemno nasekaného zázvoru

 

4 limetové listy

 

1 nasekaná čerstvá chilli paprička

 

6 lžic tamarindové omáčky

 

6 lžic rybí omáčky

 

6 lžic třtinového cukru

 

2 lžíce rostlinného oleje

 

Jasmínová rýže