Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g čerstvých nebo mražených meruněk
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk
- 80 g čekankového sirupu
- Čerstvá máta na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na sorbet použijeme dobře vyzrálé ovoce. Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Každou meruňku nakrájíme na osminy a vše vložíme do mrazícího sáčku. Dáme do mrazáku a necháme meruňky zcela zmrznout.
- 2Takto připravené meruňky můžeme poté kdykoliv použít k přípravě rychlého sorbetu. Na něj si připravíme stolní mixér, do kterého zmrzlé meruňky vložíme společně s vanilkovým extraktem a čekankovým sirupem. Pokud je směs moc kyselá, přidáme ještě čekankový sirup podle naší chuti. Vše společně promixujeme do hladké konzistence a můžeme okamžitě podávat.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!