Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 65 g povoleného másla
  • 70 g cukru
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 130 g mletého máku
  • 80 g bezlepkové ovesné mouky
  • 6 g kypřícího prášku
  • 1 větší jablko cca 150 g
  • 60 - 65 g mléka
  • jedlé květy na ozdobu

K PODÁVÁNÍ

  • Bílý jogurt
  • Kefír

POSTUP

  • 1
    Troubu zapneme na dolní a horní ohřev a nastavíme 180°C.
  • 2
    Máslo šleháme 3 minuty nebo tak dlouho, dokud nezbělá. Přidáme cukr a sůl a znovu krátce šleháme. Do těsta a zašleháme každé vejce zvlášť. Přidáme mák, ovesnou mouku, kypřící prášek, mléko a najemno nastrouhané jablko. Dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  • 3
    Pečící formu o rozměrech 21 x 21 cm vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Uhladíme a pečeme 25 - 30 minut ve střední části trouby. Propečení vyzkoušíme špejlí, jakmile ji vytáhneme z těsta suchou, makovec je upečený.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

K PODÁVÁNÍ