Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 70 g pohankové mouky + 20 g pohankové mouky na podsypání
- 100 g mandlové mouky
- 1 žloutek
- 30 g medu
- 40 g másla
- ½ lžičky mleté skořice
- Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na pracovní plochu nasypeme mouku s mletými mandlemi, uprostřed uděláme důlek a do něj vložíme žloutek, med a studené nakrájené máslo. Suroviny smícháme a rukama dobře vypracujeme, až se začnou jednotlivé kousky těsta slepovat k sobě. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
- 2Předehřejte troubu na 160 °C na horní a dolní ohřev.
- 3Těsto podsypáváme moukou a rozválíme na výšku 4 mm. Vykrájíme tvary a naskládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme 8 – 10 minut ve střední části trouby.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!