• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g vepřové krkovice nebo 4-6 plátků
  • 350 g zcezeného kysaného zelí
  • 200 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 100 g paprikové klobásy
  • 100 g slaniny
  • 800 g oloupaných brambor (varný typ A)
  • 70 g sádla
  • 500 ml smetany, min. 31%
  • ½ lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • ½ lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce sladké papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180˚C.
  • 2Maso nakrájíme na 4–6 plátků, nebo použijeme již nakrájené maso, lehce ho naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  • 3Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na jemné plátky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky silné 3 mm. Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 3 mm. Brambory nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme 50 g sádla a plátky masa na něm postupně opečeme z obou stran dozlatova. Dáme je stranou na talíř.
  • 5Do pánve přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli, promícháme a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek, klobásu, tymián a rozmarýn a promícháme. Přidáme zelí a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme 100 ml vody, přidáme cukr, sladkou papriku, 2 špetky soli a pepře. Promícháme a stáhneme z ohně.
  • 6Pekáč o rozměrech 20×30 cm vymažeme zbylým sádlem. Na dno rozložíme třetinu zelné směsi. Na ni položíme polovinu plátků brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory rozložíme další třetinu zelí, na něj zbylé brambory, které znovu osolíme a opepříme. Na brambory položíme maso, na ně zbylé zelí a vše zalijeme smetanou. Pekáč překryjeme alobalem a dáme do rozehřáté trouby na 45 minut. Poté sundáme alobal, vrátíme do trouby a pečeme dalších 40 minut.
Tip
Místo 2 lžic sladké papriky můžete použít 1,5 lžíce sladké papriky a ½ lžíce papriky uzené. Dle chuti můžete také přidat špetku pálivé papriky.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

800 g vepřové krkovice nebo 4-6 plátků

Vepřová krkovice v celku i plátky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

350 g zcezeného kysaného zelí

Kysané bílé zelí bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g oloupané cibule

 

10 g oloupaného česneku

 

100 g paprikové klobásy

 

100 g slaniny

 

800 g oloupaných brambor (varný typ A)

 

70 g sádla

 

500 ml smetany, min. 31%

 

½ lžíce najemno nakrájeného tymiánu

 

½ lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu

 

1 lžíce cukru krupice

 

2 lžíce sladké papriky

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.