Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SCHNITZEL

  • 4 plátky vepřové krkovice po 150–200 g
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka na obalení masa
  • 3 vejce
  • sádlo na smažení
  • citron na dochucení

INGREDIENTS FOR POTATOES

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 2 lžíce nakrájené plocholisté petržele
  • 40 g másla
  • sůl

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS FOR SCHNITZEL

  • 1
    Plátky masa opepříme a důkladně osolíme z obou stran.
  • 2
    Na kuchyňské prkénko vysypeme strouhanku a na ni položíme plátek masa. Horní stranu masa zasypeme strouhankou a dlaněmi strouhanku lehce vmáčkneme do masa. Plátek překryjeme potravinářskou fólií a paličkou do něj strouhanku lehce vtlučeme. Maso obrátíme a postup zopakujeme. Stejným způsobem obalíme zbývající plátky masa.
  • 3
    V širší pánvi na středním ohni rozpálíme sádlo. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
  • 4
    Řízek se zatlučenou strouhankou obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného sádla. Oheň stáhneme na třetinu a řízky zvolna smažíme 3 minuty z každé strany. Hotové řízky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
  • 5
    Podáváme s petrželovými bramborami a se skrojkem citronu.

INSTRUCTIONS FOR POTATOES

  • 1
    Brambory nakrájíme na stejné kousky a uvaříme je v osolené vodě 15-20 minut doměkka. Slijeme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Horké máslo nalijeme na brambory, přidáme nakrájenou petržel, osolíme a vše promícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SCHNITZEL

INGREDIENTS FOR POTATOES

PAIRING DISHES WITH BEER