• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

ŘÍZEK

  • 4 plátky vepřové krkovice po 150–200 g
  • strouhanka na obalení masa
  • 3 vejce
  • sádlo na smažení
  • citron na dochucení
  • pepř
  • sůl

BRAMBORY

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 2 lžíce nakrájené plocholisté petržele
  • 40 g másla
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA ŘÍZEK

  • 1Plátky masa opepříme a důkladně osolíme z obou stran.
  • 2Na kuchyňské prkénko vysypeme strouhanku a na ni položíme plátek masa. Horní stranu masa zasypeme strouhankou a dlaněmi strouhanku lehce vmáčkneme do masa. Plátek překryjeme potravinářskou fólií a paličkou do něj strouhanku lehce vtlučeme. Maso obrátíme a postup zopakujeme. Stejným způsobem obalíme zbývající plátky masa.
  • 3V širší pánvi na středním ohni rozpálíme sádlo. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
  • 4Řízek se zatlučenou strouhankou obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného sádla. Oheň stáhneme na třetinu a řízky zvolna smažíme 3 minuty z každé strany. Hotové řízky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
  • 5Podáváme s petrželovými bramborami a se skrojkem citronu.

POSTUP NA BRAMBORY

  • 1Brambory nakrájíme na stejné kousky a uvaříme je v osolené vodě 15-20 minut doměkka. Slijeme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Horké máslo nalijeme na brambory, přidáme nakrájenou petržel, osolíme a vše promícháme.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

ŘÍZEK

4 plátky vepřové krkovice po 150–200 g

Vepřová krkovice v celku i plátky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

strouhanka na obalení masa

Strouhanka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 vejce

 

sádlo na smažení

 

citron na dochucení

 

pepř

 

sůl

 

BRAMBORY

1 kg oloupaných brambor

 

2 lžíce nakrájené plocholisté petržele

 

40 g másla

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.