• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 plátky krkovice bez kosti
  • 400 ml smetany, min. 31%
  • 300 g sýra eidam 45%
  • 150 g oloupané cibule
  • 70 g másla
  • 100 g konzervovaných krájených žampionů
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 zarovnaná lžička kari koření
  • 1 zarovnaná lžička sladké papriky + na posypání
  • 1 zarovnaná lžička strouhaného muškátového oříšku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
  • 2Maso lehce naklepeme a vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Eidam nastrouháme nahrubo.
  • 3Pekáč vymažeme máslem a zbylé máslo nakrájíme na kostičky. Ty rozložíme po dně pekáče. Na ně položíme maso, pokapeme ho sójovou omáčkou a posypeme kari kořením, sladkou paprikou a muškátovým oříškem.
  • 4Na maso rozložíme žampiony, na ně cibuli a vše zasypeme strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou, lehce posypeme sladkou paprikou a pečeme v rozehřáté troubě 1,5 hodiny. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Můžete použít 200 g eidamu 45% a 100 g uzeného eidamu.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 plátky krkovice bez kosti

Vepřová krkovice v celku i plátky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 ml smetany, min. 31%

Smetana ke šlehání (min. 31%) bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g sýra eidam 45%

 

150 g oloupané cibule

 

70 g másla

 

100 g konzervovaných krájených žampionů

 

3 lžíce sójové omáčky

 

1 zarovnaná lžička kari koření

 

1 zarovnaná lžička sladké papriky + na posypání

 

1 zarovnaná lžička strouhaného muškátového oříšku

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.