Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 4 plátky krkovice bez kosti
  • 400 ml smetany, min. 31%
  • 300 g sýra eidam 45%
  • 150 g oloupané cibule
  • 70 g másla
  • 100 g konzervovaných krájených žampionů
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 zarovnaná lžička kari koření
  • 1 zarovnaná lžička sladké papriky + na posypání
  • 1 zarovnaná lžička strouhaného muškátového oříšku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
  • 2
    Maso lehce naklepeme a vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Eidam nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Pekáč vymažeme máslem a zbylé máslo nakrájíme na kostičky. Ty rozložíme po dně pekáče. Na ně položíme maso, pokapeme ho sójovou omáčkou a posypeme kari kořením, sladkou paprikou a muškátovým oříškem.
  • 4
    Na maso rozložíme žampiony, na ně cibuli a vše zasypeme strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou, lehce posypeme sladkou paprikou a pečeme v rozehřáté troubě 1,5 hodiny. Podáváme s dušenou rýží.

TIP

Můžete použít 200 g eidamu 45% a 100 g uzeného eidamu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef