SUROVINY

  • 4 plátky krkovice bez kosti
  • 400 ml smetany, min. 31%
  • 300 g sýra eidam 45%
  • 150 g oloupané cibule
  • 70 g másla
  • 100 g konzervovaných krájených žampionů
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 zarovnaná lžička kari koření
  • 1 zarovnaná lžička sladké papriky + na posypání
  • 1 zarovnaná lžička strouhaného muškátového oříšku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
  • 2
    Maso lehce naklepeme a vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Eidam nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Pekáč vymažeme máslem a zbylé máslo nakrájíme na kostičky. Ty rozložíme po dně pekáče. Na ně položíme maso, pokapeme ho sójovou omáčkou a posypeme kari kořením, sladkou paprikou a muškátovým oříškem.
  • 4
    Na maso rozložíme žampiony, na ně cibuli a vše zasypeme strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou, lehce posypeme sladkou paprikou a pečeme v rozehřáté troubě 1,5 hodiny. Podáváme s dušenou rýží.

TIP

Můžete použít 200 g eidamu 45% a 100 g uzeného eidamu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM