Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MEAT

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 1 palice česneku
  • 500 g oloupané cibule
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 1 lžička hladké mouky

INGREDIENTS FOR STUFFING

  • 240 g hlívy ústřičné
  • 160 g žampionů
  • 500 g oloupané cibule
  • 8 lžic rostlinného oleje
  • 6 g prolisovaného česneku
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 vejce
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře

YOU ALSO NEED

  • kuchyňský provázek
  • potravinářskou fólii

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS FOR STUFFING

  • 1
    Hlívu natrháme na malé kousky, žampiony nakrájíme na plátky silné 3 mm. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na měsíčky.
  • 2
    V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej a cibuli na něm za častého míchání orestujeme dozlatova. Poté ji přendáme z pánve do mísy.
  • 3
    V pánvi na zbylém tuku restujeme houby na vyšším ohni 4 minuty. Často mícháme.
  • 4
    Obsah pánve smícháme s orestovanou cibulí, česnekem, petrželí, vejcem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.

INSTRUCTIONS FOR MEAT

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Maso naplocho podélně nařízneme do dvou třetin a rozložíme ho jako knihu. Překryjeme ho potravinářskou fólií a rozklepeme na výšku 1–2 cm. Maso z obou stran dobře osolíme a opepříme, položíme na něj nádivku, zarolujeme a pevně převážeme kuchyňským provázkem.
  • 3
    Palici česneku podélně rozřízneme. Cibuli nakrájíme na osminy. Česnek, cibuli, koření a tymián položíme do pekáče, na ně položíme roládu a podlijeme 500 ml vody. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 1,5 hodiny.
  • 4
    Z pekáče vyndáme maso a obsah pekáče nalijeme do rendlíku. Maso vrátíme do pekáče a vrátíme ho do trouby na 20 minut, aby se maso dopeklo.
  • 5
    Mezitím na středním ohni svaříme výpek v rendlíku tak, že se voda zcela odpaří a na dně zůstane jen tuk. Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme 30 vteřin. Přilijeme 350 ml vody a přivedeme k varu. Plochou vařečkou seškrábneme ze dna rendlíku vytvořený nápek, který se během vaření ve vodě rozpustí. Stáhneme oheň pod třetinu a vaříme 20 minut. Občas zamícháme.
  • 6
    Šťávu přecedíme přes jemné síto do čistého rendlíku, dochutíme případně solí a přivedeme na 30 vteřin k varu. Stáhneme z ohně a přelijeme roládu.
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MEAT

INGREDIENTS FOR STUFFING

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE