Skip navigation

4–6 Portions
Majstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 10 g soli
  • 1 lžíce hrubě mletého pepře
  • nakládané okurky
  • oloupaná červená cibule
  • hořčice
  • pečivo

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 100 ˚C.
  • 2
    Maso ze všech stran potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme ho do pekáče, přilijeme vodu do výšky 1,5 cm a důkladně překryjeme alobalem.
  • 3
    Vložíme do rozehřáté trouby na 10 hodin. Poté sundáme alobal, maso přelijeme výpekem a vrátíme do trouby na další 4 hodiny.
  • 4
    Vyndáme z trouby a maso necháme v pekáči částečně vychladnout tak, aby zůstalo jen teplé. Poté ho pomocí vidliček natrháme přímo v pekáči na malé kousky. Důkladně promícháme s výpekem, který je v pekáči, a dáme do mísy.
  • 5
    Okurku nakrájíme šikmo na plátky a cibuli nakrájíme na jemné měsíčky.
  • 6
    Pečivo rozkrojíme, namažeme hořčicí a rozložíme na ně natrhané maso, okurku a cibuli.
Tip
Jako pečivo můžete použít bagetu, toustový chléb nebo jiný druh pečiva. Lze použít i hamburgerové bulky. Ty však před plněním rozřízněte a na řezné straně nasucho krátce opečte na grilu nebo pánvi. Druh hořčice vyberte podle své chuti.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE