• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 plátky krkovice bez kosti po 200 g
  • 200 ml černého piva
  • 250 g oloupané cibule
  • 50 g slaniny
  • 40 g medu
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Cibuli podélně nakrájíme na měsíčky silné 1 cm. Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 0,5 cm.
  • 3V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme z každé strany 3 minuty dozlatova. Poté ho položíme do pekáče. Stáhneme oheň na polovinu, do pánve přidáme slaninu a restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli a restujeme za častého míchání další 2 minuty. Poté cibuli a slaninu rovnoměrně rozložíme na maso v pekáči.
  • 4Do výpeku v pánvi přidáme pivo, promícháme a za občasného míchání vaříme, dokud v pánvi nezůstanou pouze 2 lžíce tekutiny. Přidáme med, promícháme a přidáme 350 ml vody. Přivedeme k varu, plochou vařečkou seškrábneme ze dna pánve vzniklý nápek, který se ve vodě rozvaří, a stáhneme z ohně.
  • 5Celý obsah pánve přilijeme k masu a pekáč vložíme do rozehřáté trouby na 1,5 hodiny. Po upečení necháme maso v pekáči 5 minut odpočinout. Vzniklou šťávu případně dochutíme solí a přidáme nakrájenou petržel.
Tip
Místo vody můžete použít masový vývar. Šťáva bude mít výraznější chuť.  Pivo je nutné z pánve téměř vyvařit. Jinak by výsledná šťáva byla hořká.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 plátky krkovice bez kosti po 200 g

Vepřová krkovice v celku i plátky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 ml černého piva

Černé pivo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g oloupané cibule

 

50 g slaniny

 

40 g medu

 

4 lžíce rostlinného oleje

 

1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.