Qualivo
Qualivo Vepřový mletý polotovar
cca 500 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Mletý masný polotovar pocházející z prémiového vepřového masa Qualivo.
Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury.
- výjimečně jemné a chutné
- atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
- vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů
Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.
Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.
Použití
Zkuste si připravit ďábelské karbanátky dle následujícího receptu:
Nakrájíme na kousky 2 rohlíky, které povlažíme 5 lžícemi mléka. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k 500 g vepřového mletého masa. Oloupeme 2 cibule, 2 feferonky očistíme a jemně nasekáme. Přidáme k masové směsi společně se 2 vejci, 1 lžičkou pepře, lžící plnotučné hořčice, 1 lžící strouhaného křenu a 1 lžičkou vegety. Směs dobře propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější.
Před přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem.
O výrobci
Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat.
Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso 60-70 % lib. |
Konzervant |
E250 - Dusitan sodný |
Sůl |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 785.69 kJ/188.7 kCal |
Tuky | 13.13 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4.7 g |
Sacharidy | 0.67 g |
z toho cukry | 0.67 g |
Bílkoviny | 16.97 g |
Sůl | 2.25 g |
Vláknina | 0 g |