Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g vepřové mleté maso
- 4 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 3 stroužky česneku
- 3 cm kus čerstvého zázvoru
- 1 červená pálivá chilli paprička
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce oleje
- 1 - 2 lžíce arašídového másla
- 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- Hrst čerstvého koriandru
- ½ lžičky soli
- Čerstvě mletý černý nebo sečuánský pepř
- 240 - 350 g čínské tenké vaječné nudle
POSTUP
- 1Mleté maso smícháme s 1 lžící sójové omáčky, zbylé 3 lžíce použijeme do omáčky. Maso lehce osolíme a zamícháme. Necháme 10 minut odpočinout.
- 2Mezi tím nakrájíme česnek, zázvor a chilli papričku nadrobno. Jarní cibulku na proužky.
- 3Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou zeleninu kromě zelené části jarní cibulky a chvíli opékáme. Jakmile zelenina získá barvu, vložíme maso a restujeme dokud není propečené. V průběhu se snažíme maso pomocí ploché vařečky rozdělit na co nejdrobnější kousky.
- 4Nyní dáme vařit nudle a vaříme dle pokynů na obalu.
- 5Jakmile je maso hotové, přidáme vývar, arašídové máslo a zbylé 3 lžíce sojové omáčky. Necháme 5 minut na mírném plamenu provařit, přidáme zelenou část jarní cibulky a podáváme s nudlemi.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!
