Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g vepřové mleté ​​maso
  • 4 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cm kus čerstvého zázvoru
  • 1 červená pálivá chilli paprička
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 - 2 lžíce arašídového másla
  • 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • Hrst čerstvého koriandru
  • ½ lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý nebo sečuánský pepř
  • 240 - 350 g čínské tenké vaječné nudle

POSTUP

  • 1
    Mleté maso smícháme s 1 lžící sójové omáčky, zbylé 3 lžíce použijeme do omáčky. Maso lehce osolíme a zamícháme. Necháme 10 minut odpočinout.
  • 2
    Mezi tím nakrájíme česnek, zázvor a chilli papričku nadrobno. Jarní cibulku na proužky.
  • 3
    Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou zeleninu kromě zelené části jarní cibulky a chvíli opékáme. Jakmile zelenina získá barvu, vložíme maso a restujeme dokud není propečené. V průběhu se snažíme maso pomocí ploché vařečky rozdělit na co nejdrobnější kousky.
  • 4
    Nyní dáme vařit nudle a vaříme dle pokynů na obalu.
  • 5
    Jakmile je maso hotové, přidáme vývar, arašídové máslo a zbylé 3 lžíce sojové omáčky. Necháme 5 minut na mírném plamenu provařit, přidáme zelenou část jarní cibulky a podáváme s nudlemi.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY