Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 350 g jemně mletého hovězího masa
  • 200 g jemně mletého vepřového masa
  • 100 g oloupané cibule
  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 20 g oloupaného česneku
  • 40 g olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 bobkový list
  • ½ lžíce sušeného oregana
  • ½ lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 400 g konzervovaných rajčat

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 3 střední rajčata
  • 2 žluté papriky
  • 1 menší lilek
  • 1 cuketa dlouhá cca 20 cm
  • 3 střední červené cibule

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek nakrájíme na jemné kostičky o hraně 3 mm.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme polovinu oleje, přidáme nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a restujeme je 2 minuty dozlatova. Přidáme cibuli a česnek a restujeme další 2 minuty.
  • 3
    Přidáme maso, sůl, pepř, bobkový list, tři čtvrtiny oregana a tymiánu a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přilijeme víno a mícháme 1 minutu.
  • 4
    Přidáme 150 g konzervovaných rajčat, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a necháme vařit 5 minut. Vyndáme bobkový list a vyhodíme ho.

INSTRUCTIONS FOR COMPLETION

  • 1
    Rajčata rozřízneme podélně na stejné poloviny, lžičkou vydlabeme střední část se semínky a přidáme je do kastrolu k masu. Papriky rozřízneme napůl a vykrojíme jádřince.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 3
    Z lilku a cukety seřízneme oba konce a zeleninu nakrájíme na špalíčky dlouhé 4 cm. Malým nožem vyřízneme středy se semínky tak, aby u každého špalíčku lilku i cukety zůstalo dno a stěny silné 0,5 cm.
  • 4
    Z cibule seřízneme oba konce, rozkrojíme je na poloviny a vytáhneme středy tak, aby také zůstaly stěny silné 0,5 cm. Částí vytažené dužniny cibule zakryjeme dno.
  • 5
    Zbylá konzervovaná rajčata lehce rozmačkáme vidličkou a rozetřeme je na dno pekáče. Na ně položíme připravenou zeleninu a naplníme ji masovou směsí. Posypeme zbylými bylinkami a pokapeme zbylým olivovým olejem.
  • 6
    Pekáč překryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby na 25 minut. Poté alobal sundáme, teplotu v troubě zvýšíme na 190 ˚C a pečeme dalších 10 minut.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR COMPLETION