SUROVINY

  • 400 g hovězího masa z krku nebo z plece
  • 400 g vepřové krkovice
  • 130 g oloupané cibule
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml mléka
  • 1 rohlík
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic sádla na smažení
  • 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Suroviny na vlastní mleté maso

  • 400 g vepřové krkovice
  • 400 g hovězího masa

POSTUP

  • 1
    Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme krátce odležet.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a majoránku nakrájíme najemno. Dobře vychlazené vepřové a hovězí maso společně umeleme a dáme do mísy. Přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky čerstvě mletého pepře, česnek, cibuli, majoránku a nakonec namočený rohlík s mlékem.
  • 3
    Mokrýma rukama z těsta tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance, kterou k masu jemně přimáčkneme dlaněmi.
  • 4
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.

TIP

K mletému masu můžete přimíchat 100 g rozdrceného ledu. Karbanátky pak budou šťavnatější a nebudou se drolit. Masové těsto musí zůstat po celou dobu přípravy velmi studené. Mléko také. Jen tak docílíte šťavnatých karbanátků. I maso, které melete, musíte mít důkladně vychlazené. Používejte plnotučné mléko, má lepší chuť. Pokud máte jen sušenou majoránku, použijte jednu lžíci. Rozemněte ji v prstech, lépe se pak uvolní její vůně.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

 

Suroviny na vlastní mleté maso

 
 

Tip na přílohu

Slide 1 of 1
  • Brambory typ A, B, C
    Brambory typ A, B, C