Suroviny

  • 1 rohlík
  • 100 ml mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 130 g oloupané cibule
  • 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
  • 400 g vepřové krkovice
  • 400 g hovězího masa z krku nebo z plece
  • sůl
  • pepř
  • 100 g strouhanky
  • 5 lžic sádla na smažení

Suroviny na vlastní mleté maso

  • 400 g vepřové krkovice
  • 400 g hovězího masa

Postup

  • 1
    Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme krátce odležet.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a majoránku nakrájíme najemno. Dobře vychlazené vepřové a hovězí maso společně umeleme a dáme do mísy. Přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky čerstvě mletého pepře, česnek, cibuli, majoránku a nakonec namočený rohlík s mlékem.
  • 3
    Mokrýma rukama z těsta tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance, kterou k masu jemně přimáčkneme dlaněmi.
  • 4
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.

TIP

K mletému masu můžete přimíchat 100 g rozdrceného ledu. Karbanátky pak budou šťavnatější a nebudou se drolit. Masové těsto musí zůstat po celou dobu přípravy velmi studené. Mléko také. Jen tak docílíte šťavnatých karbanátků. I maso, které melete, musíte mít důkladně vychlazené. Používejte plnotučné mléko, má lepší chuť. Pokud máte jen sušenou majoránku, použijte jednu lžíci. Rozemněte ji v prstech, lépe se pak uvolní její vůně.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

1 rohlík

43 g
Zboží můžete objednat na termín po očekávaném naskladnění.
Upozorňujeme, že celý nákup nebude možné objednat na dřívější termín.
Vyprodáno. Lze objednat od soboty 6:00.
44,19 Kč/kg

100 ml mléka

Suroviny na vlastní mleté maso

Tip na přílohu