SUROVINY NA MASO

  • 450 g mletého vepřového masa z plece
  • 1 červená chilli paprička
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 lžičky kari pasty
  • 50 g cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • rostlinný olej na smažení
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli

SUROVINY NA DIP

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 3 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňské papíry

POSTUP NA MASO

  • 1
    Chilli papričku rozkrojíme, vyndáme semínka a papričku nakrájíme najemno.
  • 2
    Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a dáme odležet do lednice na 20 minut.
  • 3
    Odleželé maso rozdělíme na 12 částí a vytvarujeme z nich kuličky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme na středním ohni vyšší vrstvu oleje a kuličky usmažíme dozlatova. Položíme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.

POSTUP NA DIP

  • 1
    Jogurt smícháme s koriandrem a dle chuti ho osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA MASO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA DIP

 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE