Skip navigation

2 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MEAT

  • 450 g mletého vepřového masa z plece
  • 1 červená chilli paprička
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 lžičky kari pasty
  • 50 g cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • rostlinný olej na smažení

INGREDIENTS FOR DIP

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 3 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • pepř
  • sůl

YOU ALSO NEED

  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS FOR MEAT

  • 1
    Chilli papričku rozkrojíme, vyndáme semínka a papričku nakrájíme najemno.
  • 2
    Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a dáme odležet do lednice na 20 minut.
  • 3
    Odleželé maso rozdělíme na 12 částí a vytvarujeme z nich kuličky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme na středním ohni vyšší vrstvu oleje a kuličky usmažíme dozlatova. Položíme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.

INSTRUCTIONS FOR DIP

  • 1
    Jogurt smícháme s koriandrem a dle chuti ho osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MEAT

INGREDIENTS FOR DIP

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH BEER