SUROVINY NA MASO

  • 400 g mletého vepřového masa z plece
  • 80 g sýra feta
  • 70 g oloupané cibule
  • 40 g zelených oliv bez pecek
  • 20 g strouhanky
  • 1 stroužek oloupaného česneku
  • 1 malá zelená chilli paprička
  • 2 lžíce najemno nakrájené máty
  • rostlinný olej na smažení
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli

SUROVINY NA SALSU

  • 1 menší salátová okurka
  • 1 jarní cibulka (bílá část)
  • ½ zelené chilli papričky
  • 60 g zelených oliv bez pecek
  • 1 lžíce najemno nakrájeného kopru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP NA MASO

  • 1
    Česnek a cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    Sýr rukou rozdrobíme nahrubo a dáme stranou. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
  • 3
    Kromě sýra smícháme v míse všechny suroviny dohromady a dáme do lednice na 20 minut odležet. Poté rozdělíme ochucené maso na 8 částí a z každé vytvarujeme na placku.
  • 4
    Na 4 placky rozložíme rozdrobený sýr a přiklopíme je zbylými plackami. Okraje stiskneme a maso vytvarujeme do podoby karbanátku.
  • 5
    V pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej a maso v něm osmažíme z obou stran dozlatova.

POSTUP NA SALSU

  • 1
    Okurku oloupeme, podélně rozřízneme a lžící vyškrábneme semínka, která vyhodíme. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
  • 2
    Jarní cibulku nakrájíme najemno. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
  • 3
    Všechny suroviny v misce promícháme, dle chuti osolíme a opepříme a vložíme do lednice na 1 - 2 hodiny rozležet.

TIP

Olivy, jarní cibulku, chilli papričku, lžíci citronové šťávy, olivový olej a špetku soli a pepře můžete nahrubo rozmixovat tyčovým mixerem a poté smíchat s nakrájenou okurkou, koprem a citronovou kůrou. Salsu pak pár kapkami citronové šťávy, případně solí. Dle chuti můžete použít méně chilli papričky, nebo ji vynechat.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA MASO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA SALSU

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

 

Tip na přílohu

Slide 1 of 1
  • Brambory typ A, B, C
    Brambory typ A, B, C