Vepřový karbanátek se sýrem feta

Vepřový karbanátek se sýrem feta

4 kusy

Postup na maso

  • 1
    Česnek a cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    Sýr rukou rozdrobíme nahrubo a dáme stranou. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
  • 3
    Kromě sýra smícháme v míse všechny suroviny dohromady a dáme do lednice na 20 minut odležet. Poté rozdělíme ochucené maso na 8 částí a z každé vytvarujeme na placku.
  • 4
    Na 4 placky rozložíme rozdrobený sýr a přiklopíme je zbylými plackami. Okraje stiskneme a maso vytvarujeme do podoby karbanátku.
  • 5
    V pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej a maso v něm osmažíme z obou stran dozlatova.

Postup na salsu

  • 1
    Okurku oloupeme, podélně rozřízneme a lžící vyškrábneme semínka, která vyhodíme. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
  • 2
    Jarní cibulku nakrájíme najemno. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
  • 3
    Všechny suroviny v misce promícháme, dle chuti osolíme a opepříme a vložíme do lednice na 1 - 2 hodiny rozležet.

TIP

Olivy, jarní cibulku, chilli papričku, lžíci citronové šťávy, olivový olej a špetku soli a pepře můžete nahrubo rozmixovat tyčovým mixerem a poté smíchat s nakrájenou okurkou, koprem a citronovou kůrou. Salsu pak pár kapkami citronové šťávy, případně solí. Dle chuti můžete použít méně chilli papričky, nebo ji vynechat.
Roman Vaněk
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na maso

Česnek — 1 stroužek

Cibule — 70 g

Suroviny na salsu

Příloha

Pravděpodobně máte doma