Suroviny na salátek

  • 150 g pekingského zelí
  • 70 g mrkve
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžíce sezamového oleje
  • 60 g majonézy
  • ½ lžíce chilli omáčky Sriracha

Suroviny na burger

  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g mleté vepřové krkovice
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 kávová lžička sezamového oleje
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • ½ lžičky soli
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 bagety o délce 16 cm
  • 4 lžíce nahrubo nasekaného koriandru

Postup na salátek

  • 1
    Omyté a osušené zelí a očištěnou mrkev nakrájíme najemno a v míse smícháme s ostatními surovinami. Dáme stranou.

Postup na burger

  • 1
    Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek najemno nastrouháme nebo prolisujeme.
  • 2
    Mleté maso smícháme s cibulkou, česnekem, zázvorem, sezamovým olejem, pepřem a solí. Vytvarujeme 4 placky dlouhé 12-15 cm, položíme je na rozpálený gril a grilujeme 3- 4 minuty z každé strany dozlatova tak, aby maso zůstalo šťavnaté.
  • 3
    Bagety podélně rozřízneme a řeznou plochou dolů je ogrilujeme. Na spodní část bagety dáme část salátku, plátek masa, posypeme částí nasekaného koriandru a přiklopíme vrchní částí bagety.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na salátek

150 g pekingského zelí

70 g mrkve

Suroviny na burger