Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g mletého tučného vepřového masa
  • 400 g mletého libového hovězího masa
  • 260 g oloupané cibule
  • 300 ml mléka
  • 6 stroužků česneku
  • 3 rohlíky
  • 2 vejce
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžička pepře
  • 20 g soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

PŘÍLOHA

  • chléb
  • brambory
  • bageta
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Do pekáče nalijeme vodu do výšky 2 cm.
  • 2Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem, aby změkly. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3Mleté maso vložíme do větší mísy, přidáme namočené pečivo, zbylé suroviny a důkladně promícháme. Mokrýma rukama vytvarujeme z masové hmoty šišku. Uhladíme ji, na povrchu potřeme vodou a vložíme do pekáče.
  • 4Pekáč dáme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 1 hodinu. Během pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou. Troubu po hodině vypneme a sekanou v ní necháme ještě 15 minut dojít.
  • 5Poté sekanou nakrájíme na plátky, přelijeme vypečenou šťávou a můžeme podávat s bramborami nebo bramborovou kaší.
Tip
Na sekanou pečeni použijte polovinu libového hovězího a polovinu tučnějšího vepřového. Jen z hovězího bývá suchá a drobí se. Směs na sekanou můžete podle potřeby zahustit strouhankou nebo naopak přidat trochu vody. Čerstvě drcený kmín dá sekané výraznější a lepší chuť než kupovaný mletý. Můžete ho utlouct ve starém hmoždíři. Šišku sekané doslova uplácejte, aby se masová hmota dobře spojila a nezůstaly v ní žádné vzduchové bubliny. Upečená sekaná by měla být měkká, pružná a šťavnatá. Do sekané můžete podle chuti přidat tymián nebo červenou papriku anebo můžete její povrch poklást plátky slaniny. Do sekané můžete před pečením vložit vejce uvařená natvrdo nebo přidat na kostičky nakrájený voňavý špek nebo slaninu. Sekaná chutná výborně i studená, jen s chlebem a s hořčicí.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

400 g mletého tučného vepřového masa

Mleté vepřové maso bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g mletého libového hovězího masa

Mleté hovězí maso bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

260 g oloupané cibule

 

300 ml mléka

 

6 stroužků česneku

 

3 rohlíky

 

2 vejce

 

½ lžičky drceného kmínu

 

1 lžíce sušené majoránky

 

1 lžička pepře

 

20 g soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

 

PŘÍLOHA

chléb

 

brambory

 

bageta