Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 480 g kuřecích prsou (očištěných)
  • 350 g čerstvé divoké brokolice (lze nahradit klasickou brokolicí)
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 300 g předvařené červené řepy
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 střední avokáda (oloupaná a vypeckovaná)
  • 1 stroužek česneku (oloupaný)
  • Šťáva z ½ citronu
  • Sůl
  • 1 hrst čerstvé bazalky (lze vynechat nebo nahradit sušenou)
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V hrnci přiveďte 1 l vody k varu na vysokém plameni. Brokolici omyjte a oberte na malé růžičky. Jakmile začne voda v hrnci vřít, přidejte růžičky brokolice, snižte plamen na střední a vařte po dobu 6–7 minut.
  • 2Mezitím si na pánvi rozehřejte lžíci oleje. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky, osolte, opepřete, vložte do pánve s rozpáleným olejem a opékejte na středním plameni 3–4 minuty z každé strany.
  • 3Uvařenou brokolici sceďte a zchlaďte ve studené vodě.
  • 4Předvařenou řepu nakrájejte na tenké nudličky a vložte do misky společně se solí, pepřem, třtinovým cukrem a vinným octem. Promíchejte a dejte stranou na pracovní plochu.
  • 5akmile je maso opečené, připravte si avokádové pesto. Do vyšší mixovací nádoby vložte oloupaná avokáda, oloupaný stroužek česneku, šťávu z ½ citronu, 30 ml vody, bazalku a sůl a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem.
  • 6pečená kuřecí prsa rozdělte do 4 talířů a podávejte s vařenou brokolicí a marinovanou řepou. Každou porci ozdobte lístky čerstvé bazalky a podávejte s avokádovým pestem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY