Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g malých syrových brambor varného typu A (nejlépe odrůda Grenaille)
- 100 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu
- 50 g čerstvých zelených fazolek (nebo mražených)
- 2 vejce velikosti M
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 20 g kešú ořechů
- 40 ml kokosového mléka
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte je do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby jí bylo dost na uvaření těstovin a fazolek, a přiveďte k varu. Asi za 5 minut přidejte těstoviny a vařte na středním až silném plameni dalších 10–12 minut, dokud nebudou těstoviny hotové. Minutu před koncem vaření přidejte fazolky. Poté vše sceďte a zchlaďte tekoucí studenou vodou.
- 2Do menšího hrnce vložte vejce, zalijte vodou a vařte 7–8 minut na středním plameni. Po uvaření je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a rozkrájejte na čtvrtiny.
- 3Mezitím ve vyšší nádobě dohladka rozmixujte bazalku, kešú, kokosové mléko, sůl a pepř a vzniklé pesto vložte do lednice, než se vše dovaří.
- 4Brambory s těstovinami a fazolkami dejte do větší mísy a zalijte pestem. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a promíchejte. Podávejte s vejcem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová