Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g malých syrových brambor varného typu A (nejlépe odrůda Grenaille)
  • 100 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu
  • 50 g čerstvých zelených fazolek (nebo mražených)
  • 2 vejce velikosti M
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 20 g kešú ořechů
  • 40 ml kokosového mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte je do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby jí bylo dost na uvaření těstovin a fazolek, a přiveďte k varu. Asi za 5 minut přidejte těstoviny a vařte na středním až silném plameni dalších 10–12 minut, dokud nebudou těstoviny hotové. Minutu před koncem vaření přidejte fazolky. Poté vše sceďte a zchlaďte tekoucí studenou vodou.
  • 2
    Do menšího hrnce vložte vejce, zalijte vodou a vařte 7–8 minut na středním plameni. Po uvaření je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a rozkrájejte na čtvrtiny.
  • 3
    Mezitím ve vyšší nádobě dohladka rozmixujte bazalku, kešú, kokosové mléko, sůl a pepř a vzniklé pesto vložte do lednice, než se vše dovaří.
  • 4
    Brambory s těstovinami a fazolkami dejte do větší mísy a zalijte pestem. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a promíchejte. Podávejte s vejcem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY