Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 vejce velikosti M
- 200 g cherry rajčátek
- 1 římský salát (cca 200 g)
- 1 větší avokádo (cca 200 g)
- 200 g balkánského sýra
- 10 g čerstvé pažitky
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DRESINK
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce červeného vinného octa (lze nahradit bílým)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si uvařte vejce: V rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, poté ztlumte plamen na střední stupeň, vložte do rendlíku vejce a vařte je 9 minut. Ihned po uvaření je zchlaďte ve studené vodě a nechte vychladnout.
- 2Mezitím rozpulte všechna cherry rajčátka, římský salát nakrájejte na tenké proužky, avokádo oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na menší kostičky, balkánský sýr rozdrobte na menší kousky a pažitku nasekejte najemno. Až vychladnou vejce, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtiny.
- 3Nyní dejte předehřívat troubu na 180–185 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby. Poté očistěte kuřecí prsa a posypte je solí a pepřem. Následně v připravené pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte kuřecí prsa a opékejte je 4–5 minut z každé strany na středním plameni. Poté pánev přemístěte do vyhřáté trouby a prsa pečte 13–15 minut při 180–185 °C.
- 4Mezitím v menší misce společně vyšlehejte metličkou všechny uvedené ingredience na dresink a misku dejte zatím do lednice.
- 5Až se dopečou kuřecí prsa, nakrájejte je na kostky o velikosti cca 1 cm × 1 cm.
- 6Následně začněte skládat salát: Připravte si 4 velké misky (nebo hluboké talíře) a do každé vedle sebe do jednotlivých řad naskládejte nakrájený římský salát, cherry rajčátka, pečená kuřecí prsa, avokádo a vejce. Poté obsah každé misky (či talíře) posypte balkánským sýrem, přelijte vychlazeným dresinkem a posypte nasekanou pažitkou.
- 7Hotový salát ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová